Deputatul USR PLUS Adrian Wiener a anunţat că a depus o inţiativă legislativă în Parlament care prevede limitarea interimatelor la conducerea spitalelor la o singură perioadă de şasse luni şi la posibilitatea unei singure prelungiri a interimatului cu maximum trei luni, pentru motive temeinic justificate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Interimatul la conducerea unei instituţii publice ar trebui să fie o situaţie temporară, excepţională, care să acopere vidul administrativ până la ocuparea prin concurs a funcţiei.
 
Din păcate, menţinerea şi perpetuarea interimatului a ajuns regula. Astfel, în multe situaţii se menţine controlul politic direct prin condiţionarea informală a comportamentului obedient faţă de “pixul politic”. Conform unor estimări, majoritatea spitalelor publice din România sunt conduse de manageri şi comitete directoare interimare.
 
Această stare de fapt exclude selecţia competitivă, prin concurs, a conducerii spitalelor. De asemenea, în multe situaţii, perpetuarea stării de interimat are ca rezultat limitarea demersului managerial la activitatea curentă a spitalului, fără asumarea unui proiect de management cu obiective pe termen mediu sau lung şi fără asumarea unor indicatori de performanţă care presupun intervenţii semnificative, cu impact de durată.
 
Pornind de la o petiţie iniţiată de Declic şi semnată de zeci de mii de români, am depus un proiect pentru modificarea Legii Sănătăţii după cum urmează:
 
- limitarea la o singură perioadă de 6 luni a interimatelor managerului şi ale celorlalţi membri ai comitetului director;
 
- posibilitatea unei singure prelungiri, cu maxim 3 luni a interimatului, pentru motive temeinic justificate.
 
Interimatul înseamnă politizare, iar politizarea instituţiilor publice este premisa corupţiei”, a scris Adrian Weiner, vineri pe Facebook. 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.