Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş a luat decizia de limitare a deplasărilor persoanelor pe timpul zilei, începând de miercuri şi până în 15 aprilie, obligaţiile instituite la nivel naţional în timpul nopţii urmând a fi valabile şi pe parcursul zilei. Prefectul judeţului spune că s-a recurs la aceste restricţii pentru că oamenii nu respectă distanţarea socială.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Prefectul judeţului Maramureş, Nicolae Silviu Ungur, a declarat că decizia CJSU Maramureş a fost luată din cauză că, deşi informaţi, oamenii nu vor să respecte limitările privind distanţarea socială.
 
"După ce am făcut o analiză cu toţi factorii responsabili am ajuns la concluzia că nu s-au respectat măsurile de distanţare socială (…) avem o problemă din acest punct de vedere şi am considerat că riscul este mult prea mare şi am considerat să luăm o măsură de protecţie interzicând aceste deplasări inutile”, a afirmat prefectul de Maramureş, luni seară, la Digi 24.
 
Acesta a precizat că oamenii vor putea merge în continuare la serviciu pe timpul zilei, cu condiţia de a prezenta o dovadă de la angajator.
 
"Noi încercăm să facem un lucru bun în actualul context. O măsură restrictivă, dar cu efecte benefice, sperăm noi, pentru cetăţenii judeţului Maramureş. Nu cred că nu au informaţia, au minimizat-o. Am auzit pe stradă, personal, un comentariu de genul «este o vrăjeală»”, a spus prefectul.
 
De asemenea, persoanele vârstnice vor putea merge la magazine doar în anumite intervale orare. 
 
"Am făcut-o în idea de a proteja cea mai expusă categorie”,a mai spus prefectul de Maramureş.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.