Mai multe staţii de monitorizare a calităţii aerului din zona Ploieştiului au înregistrat, miercuri dimineaţă, depăşiri ale nivelului de hidrogen sulfurat, autorităţile de mediu primind numeroase sesizări din partea localnicilor care au reclamat un miros înţepător.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Staţiile de monitorizare a calităţii aerului au indicat, miercuri, că nivelul privind indicatorul hidrogen sulfurat a fost depăşit în mai  multe zone din Ploieşti şi din afara oraşului.  
 
”La ora 05:30, în laboratorul mobil deţinut de către APM Prahova, amplasat în localitatea Bărcăneşti, a fost înregistrată o depăşire pentru indicatorul hidrogen sulfurat (H2S) în conformitate cu STAS 12574/87 - Aer din zonele protejate, Condiţii de calitate (valoare medie de scurtă durată). Începând cu ora 07 :00 s-au înregistrat depăşiri pentru indicatorul hidrogen sulfurat (H2S) în staţia automată de monitorizare a calităţii aerului care aparţine operatorului economic SC OMV Petrom SA - Rafinăria Petrobrazi (Cartier Mitică Apostol), iar la ora 08:30 au fost înregistrate depăşiri ale aceluiaşi indicator în ambele staţii automate ale operatorului economic SC Rompetrol Rafinare SA - Rafinăria Vega Ploieşti (ATM Construct şi Ţânţăreni) în conformitate cu STAS 12574/87 - Aer din zonele protejate, Condiţii de calitate (valori medii de scurtă durată)”, informează Agenţia pentru Protecţia Mediului Prahova.
 
Conform unui comunicat dat publicităţii de această instituţie, staţiile automate de monitorizare continuă a calităţii aerului care fac parte din Reţeaua Naţională de Monitorizare a Calităţii Aerului, nu au înregistrat depăşiri ale valorilor limită pentru indicatorii monitorizaţi în conformitate cu Legea 104/2011 privind calitatea aerului înconjurător.
 
La rândul său, Garda de Mediu Prahova anunţă controale, după ce instituia a primit numeroase sesizări de la localnici care s-au plâns de calitatea aerului şi de mirosul înţepător.
 
”În urma numeroaselor sesizări primite în această dimineaţă cu privire la disconfortul olfactiv resimţit , GNM CJ Prahova  demarat controale de verificare a calităţii aerului la cele 2 rafinării din Municipiul Ploieşti”, a transmis, pe Facebook, Comisariatul Judeţean Prahova al Gărzii de Mediu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.