Preşedintele Comisiei de Apărare din Parlamentul Republicii Slovace a declarat, joi, la Nădlac, oraş în care se află cea mai numeroasă comunitate de slovaci, că ţara sa sprijină aderarea României la Spaţiul Schengen şi se miră că ”în Germania circulă aproximativ un milion de persoane care nici măcar nu sunt înregistrate, iar România, care îndeplineşte toate criteriile de aderare, nu este primită în Spaţiul Schengen”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele Comisiei de Apărare din Parlamentul Republicii Slovace, Anton Hrnko, a fost prezent în oraşul arădean Nădlac pentru o întâlnire bilaterală pe teme de apărare, organizată de Comisia de apărare din Camera Deputaţilor, al cărei preşedinte este deputatul Dorel Căprar, liderul PSD Arad.

Participanţii au discutat despre cooperarea în domeniul militar, proiectele derulate de NATO în regiune, misiunile Alianţei în care sunt implicate România şi Slovacia, dar şi despre reforma şi înzestrarea militară în cele două state.

”La începutul acestui mandat, noi am trimis 40 de scrisori către toate statele membre NATO prin care le propunem asemenea întâlniri, care au rolul de a avea un schimb de experienţă şi de a dezbate probleme identificate în decursul anilor şi posibilitatea noastră de a accede la legislaţia europeană”, a declarat, la finalul discuţiilor, deputatul Dorel Căprar.

De asemenea, în discuţii a fost adus subiectul aderării României la Spaţiul Schengen. Demnitarul slovac a declarat că ţara sa sprijnă demersul României.

Anton Hrnko a spus că se miră că în Germania, de exemplu, sunt un milion de migranţi neînregistraţi, dar România nu este acceptată în Schengen.

”În cadrul întâlnirii bilaterale am exprimat poziţia Parlamentului şi a Guvernului Slovac, din care rezultă că sprijinim aderarea României la Spaţiul Schengen. Mă mir că în Germania circulă aproximativ un milion de persoane care nici măcar nu sunt înregistrate, iar România, care îndeplineşte toate criteriile de aderare, nu este primită în Spaţiul Schengen”, a spus şeful Comisiei de apărare din cadrul Parlamentului Slovaciei.

Întâlnirea bilaterală a avut loc la Nădlac în condiţiile în care aici există cea mai mare comunitate de slovaci din România, numărând peste 4.000 de persoane, adică jumătate din populaţia oraşului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.