Telegondola şi telescaunul care deservesc domeniul schiabil al staţiunii Sinaia oprite, vineri, din cauza unei avarii la reţeaua de electricitate vor funcţiona normal, sâmbătă, după ce defecţiunea a fost remediată în urma unei intervenţii de câteva ore a specialiştior de la compania de electricitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Instalaţiile de transport pe cablu de la Sinaia vor funcţiona normal, în acest week-end, după ce vineri echipele de intervenţie ale companiei de electricitate au muncit timp de câteva ore, la 1.800 de metri altitudine, pentru a repara defecţiunea apărută pe reţeaua de alimentare.

”Mâine (sâmbătă - n.r) se va schia la program normal pe toate pârtiile şi instalaţiile de pe Domeniul Schiabil Sinaia. Probele s-au incheiat, sunt întrunite condiţiile tehnice de alimentare cu energie electrică” au anuţat pe Facebook reprezentanţii firmei Consiliului Local Sinaia care administrează domeniul schiabil al staţiunii.

Aproximativ 150 de turişti au fost transportaţi, vineri, cu snowmobilul sau cu utilajele folosite pentru bătut zăpada de pe pârtii până la staţia de telecabină de la Cota 2.000, după ce telegondola operată de Primăria Sinaia şi telescaunul din Valea Dorului – Valea Soarelui au fost oprite din cauza unei pene de curent.

Iniţial, reprezentanţii telegondolei anunţaseră că este posibil ca remedierea avariei să dureze două zile, în condiţiile în care cei de la Electrica îi informaseră că avaria  fost identificată la un cablu de alimentare cu energie electrică la altitudinea de 1800 de metri, pe versantul


răsăritean al Bucegilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.