Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, afirmă că este nevoie de un plan naţional de testare a elevilor cu privire la consumul de droguri, subliniind că măsurile acestuia plan se adresează numai părinţilor care sesizează astfel de problemele la copiii lor, dar şi că testarea să se facă în depline condiţii de confidenţialitate pentru evitarea stigmatizării. ”Ne dorim ca acei copii care au o problemă de dependenţă şi părinţii lor o sesizează să aibă tot sprijinul necesar ca să poată depăşi această situaţie, pentru că, până la urmă, dependenţa este o boală”, explică Deca.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Ministrul Educaţiei a avansat ideea unei iniţiative ”de a discuta eventualele modificări legislative” al cărei scop să fie acela de ”a crea un plan naţional de testare” a elevilor în privinţa consumului de droguri.
 
”Sigur, cu acordul părinţilor şi cu respectarea condiţiilor de confidenţialitate, cu protecţia împotriva stigmatizării ulterioare. Deci, practic, ne dorim ca acei copii care au o problemă de dependenţă şi părinţii lor o sesizează să aibă tot sprijinul necesar ca să poată depăşi această situaţie, pentru că, până la urmă, dependenţa este o boală şi trebuie să ne pute ajuta tinerii, adolescenţii să o depăşească”, a declarat ministrul Educaţiei, miercuri, în timpul unei vizite în judeţul Maramureş. 
 
Ligia Deca a anunţat că pe tot parcursul anului şcolar în unităţile de învăţământ se vor desfăşura campanii de informare şi prevenire a consumului de droguri şi nu numai. 
 
”Din acest an ne-am propus să avem o tematică anunţată pentru săptămâna Şcoala Altfel, anul acesta ne propunem ca ea să includă prevenţia violenţei în şcoli, prevenţia adicţiilor, inclusiv prevenirea consumului de droguri, şi combaterea fenomenului de bullying. Mi se pare important, având în vedere incidentele mediatizate din ultima vreme, să avem o tematică în care să concentrăm inclusiv resursa de la alte instituţii ale statului, cum sunt centrele de evaluare şi consiliere antidrog, pentru a aduce informaţia cât mai aproape de elevi, de familiile lor”, a adăugat Ligia Deca.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.