Ministrul Educaţiei Ligia Deca afirmă, referindu-se la transportul pentru elevi, că îşi doreşte să existe cat mai puţine rute pentru care autorităţile să nu aibă încheiate, la.nivel local, contracte cu firme de transport, iar acolo unde astfel de contracte nu există spune că ar trebui sa existe microbuze şcolare care să ducă elevii în siguranţă la şcoală. Deca aminteşte că anul trecut a fost adoptat un act normativ care reglementează modalităţile de decontare a transportului pentru elevii care fac naveta către şcoală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Ştim că avem două modalităţi în care se acoperă costurile de navetă. Una este emiterea de abonamente cu titlu gratuit de către transportatori, atunci când există contract între Consiliul Judeţean şi transportatori, şi există varianta sumei forfetare, unde nu există un contract, pe anumite rute din judeţe sau chiar, din păcate, la nivel judeţean, acolo unde nu există niciun contract cu niciun transportator, pentru că, de exemplu, procedura este blocată în instanţă. Am emis o hotărâre de guvern pe finalul anului trecut cu două motive. Unu: să stabilim, la rugămintea celor de la ANRSC, autoritatea naţională care supraveghează tarifele pentru serviciile publice, am stabilit o formulă de calcul în aşa fel încât să ştim cât ar trebui să fie această sumă forfetară. Ea se calculează ca medie, se calculează ca medie naţională, în judeţe cum este Prahova, unde nu avem deloc contracte. În judeţele unde există contacte de transport încheiate, se face media tarifelor corespunzătoare acelor contracte”, a spus ministrul.
Deca a precizat că actul normativ adoptat la finalul anului trecut permite rambursarea unor sume pentru transport, inclusiv pe rute unde nu există contract, pentru ca elevii să poată deconta ,,alte modalităţi de a ajunge la şcoală”, acolo unde consiliile judeţene nu au contracte cu operatori de transport. 
,,Dorinţa noastră este să avem cât mai puţine cazuri de rute fără contract sau cât mai puţine rute care, chiar dacă nu au un astfel de contract încheiat, cu un transportator, să existe totuşi un microbuz şcolar care să poată duce copiii la şcoală în siguranţă”, a subliniat ministrul.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.