Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, lansează un apel public către părinţi, dar şi către autorităţile locale, să facă demersuri pentru ca elevii să parcurgă întregul ciclu şcolar. Recent, doi părinţi din Oradea au fost condamnaţi în instanţă după ce şi-au retras de la şcoală cei patru copii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Mi se pare foarte important ca toţi elevii să finalizeze numărul de ani de învăţământ obligatoriu. Pentru că asta îi va pregăti pentru ce înseamnă economia de mâine. (…) Fac apel atât către familii, cât şi către autorităţile publice locale, să lucreze împreună pentru ca toţi copiii să parcurgă anii de şcoală obligatorii. Asta le va garanta un viitor şi lor, şi nouă, ca societate”, a declarat Ligia Deca, luni, într-o conferinţă de presă, la Ploieşti.

Ministrul a explicat ca, în prezent, şi meserii care necesitau un nivel redus de pregătire solicită un nivel de educaţie din ce în ce mai complex, referindu-se la elevii care abandonează şcoala după ce termină 8 clase, fără a susţine Evaluarea Naţională.

Ministrul este de părere că ”aceşti copii pot şi trebuie să fie recuperaţi”, ea arătând că pentru ei există programe de reintegrare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.