Trei oraşe şi 12 comune ale judeţului Dâmboviţa se află în scenariul roşu, înregistrând o rată a infectărilor cu noul coronavirus de peste trei la o mie de locuitori, printre acestea numărându-se şi municipiul Târgovişte, unde indicele de infectare depăşeşte 3,8 cazuri la mie. De miercuri, în mai multe unităţi de învăţământ au fost suspendate temporar cursurile faţă în faţă, din cauza infectărilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Conform statisticii prezentate, miercuri, de autorităţile din judeţul Dâmboviţa, trei oraşe şi 12 comune depăşesc rata de infectare de 3 la o mie de locuitori, iar alte 29 de localităţi depăşesc indicele de infectare cu noul coronavirus de 1,5 cazuri la o mie de locuitori. Cea mai mare rată de infectare se înregistrează la Crevedia, 31 dintre cei 6.196 de localnici fiind diagnosticaţi cu COVID-19.
 
Începând de miercuri, şcolile din mai multe localităţi au trecut la învăţământul online, conform unei hotărâri adoptate de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. 
 
Astfel, toate unităţile de învăţământ din comunele Buciumeni şi Brăneşti funcţionează în scenariul 3. În plus, din cauza cazurilor de COVID-19, tot de miercuri au fost suspendate cursurile faţă în faţă, pentru o perioadă de 14 zile, la Liceul Tehnologic "Dr. C. Angelescu" din Găeşti şi pentru o perioadă de 7 zile la Şcoala Gimnazială Finta cu unităţile de învăţământ arondate acesteia. 
 
La sfârşitul săptămânii trecute, Prefectura Dâmboviţa constata "o creştere alarmantă a numărului de cazuri de COVID-19 şi anunţa că, în condiţiile în care s-au înregistrat cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 inclusiv în unităţile de învăţământ, a dispus verificări verificări pentru a identifica eventualele abateri de la măsurile sanitare şi de siguranţă în rândul şcolarilor.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.