Autorităţile din judeţul Dâmboviţa anunţă că toate restaurantele şi cafenelele care funcţionează în spaţii interioare, precum şi sălile de jocuri de noroc din judeţ au fost redeschise, în baza dispoziţiilor Hotărârii de Guvern nr. 729/2020. În judeţ, trei localităţi depăşesc rata de infectare de 1,5 la o mie de locuitori, dar în acele comune nu există localuri care să intre sub incidenţa respectivului act normativ.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
În judeţul Dâmboviţa, rata de incidenţă a cazurilor de COVID-19 calculată pentru ultimele 14 zile a fost de 0,72 la 1.000 de locuitori, sub pragul prevăzut de 1,5 la 1.000 de locuitori, iar în aceste condiţii activitatea teatrelor, cinematografelor, restaurantelor şi cafenelelor care funcţionează în spaţii închise, dar şi a sălilor de jocuri de noroc a fost reluată, cu respectarea normelor de prevenire a răspândirii noului coronavirus, informează Prefectura acestui judeţ. 
 
În trei comune dâmboviţene rata de infectare cu SARS-CoV-2 depăşeşte 1,5 la 1.000 de locuitori, precizează autorităţile. Este vorba despre comuna Cornăţelu, unde rata de infectare este de 2,28 la 1.000 de locuitori, Gura Foii cu o rată de 2,28 la 1.000 de locuitori şi comuna Malu cu Flori, cu 1.84 la 1.000 de locuitori.
 
"Întrucât pe raza acestor unităţi administrativ teritoriale nu au fost identificate instituţii şi agenţi economici care să desfăşoare activităţi ce intră sub incidenţa hotărârii de guvern mai sus menţionate, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa nu a avut în analiză măsuri de restricţionare sau închidere a unor activităţi, păstrându-se un grad ridicat de alertă în monitorizarea cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2”, se arată într-un comunicat dat publicităţii miercuri de Prefectura Dâmboviţa.
 
Următoarea analiză a ratei de incidenţă a cazurilor de infectare cu noul coronavirus se va face în 8 septembrie.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.