Autorităţile din Dâmboviţa anunţă instituirea serviciului de permanenţă, pe fondul avertizării Cod portocaliu emisă de către Administraţia Naţională de Meteorologie, care vizează şi acest judeţ. Una dintre decizii este alertarea populaţiei pri, mesaje Ro-Alert cazul avertizărilor nowcasting de Cod Roşu şi, în situaţiile în care se impune, la cele Cod Portocaliu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa s-a reunit, sâmbătă după amiază, în contextul avertizării Cod Portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată şi ploi abundente emisă de meteorologi şi care vizează şi acest judeţ. 
 
Printre măsurile dispuse se numără instituirea serviciului de permanenţă pe toată perioada supusă avertizării Cod Portocaliu, la sediul instituţiilor cu responsabilităţi şi la cel al unităţilor administrativ-teritoriale din judeţul Dâmboviţa pentru monitorizarea cu atenţie a evoluţiei fenomenelor hidrometeorologice, cu asigurarea condiţiilor necesare pentru a se acţiona preventiv şi pentru a putea alerta populaţia în timp util; activarea Grupa Operativă la ISU Dâmboviţa cu personal propriu; asigurarea fluxului informaţional-decizional şi informarea cu celeritate a Grupei operative constituită la ISU Dâmboviţa asupra evoluţiei şi efectelor fenomenelor hidrometerologice prin transmiterea urgentă a rapoartelor operative. 
 
 ISU Dâmboviţa va emite mesaje Ro-Alert în cazul avertizărilor nowcasting de Cod Roşu şi, în situaţiile în care se impune, la cele Cod Portocaliu.
 
Potrivit avertizării meteo, instabilitatea atmosferică va fi accentuată, iar în intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, se vor înregistra cantităţi de apă de 50...90 l/metru pătrat. Vor fi perioade în care se vor semnala şi vijelii (viteze de 75...90 km/h), grindină şi frecvente descărcări electrice.
 
Autorităţile recomandă populaţiei să întrerupă activităţile în aer liber, să se adăpostească în locuinţe sau în alte spaţii care prezintă siguranţă şi să evite expunerea în apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, corturilor, schelelor.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.