Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a decis, vineri seară, introducerea în carantină, începând cu ora 22:00, a satului Dobra din comuna Dobra, judeţul Dâmboviţa. Localitatea rămâne în carantină timp de 14 zile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a emis, vineri seară, ordinul prin care a dispus instituirea carantinei zonale pentru satul Dobra din comuna dâmboviţeană cu acelaşi nume. Propunerea privind intrarea în carantină a acestei localităţi a fost votată, vineri, de către Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa.
 
Prin instituirea carantinei se limitează la maximum deplasarea persanelor, iar purtarea măştii de protecţie devine obligatorie pentru toate persoanele, în spaţiile publice. Spaţiile publice vor fi dezinfectate periodic, iar medicii de familie ai celor din localitate se vor implica pentru monitorizarea pacienţilor. 
 
După emiterea Ordinului şefului DSU privind carantinarea satului Dobra, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa a votat o hotărâre prin care interzice tranzitarea de către mijloacele de transport auto a zonei în care s-a instituit carantina, stabilind rute ocolitoare. De asemenea, se stabileşte faptul că în şi din zona carantinată se poate intra au ieşi doar în cazul celor care lucrează, desfăşoară activităţi economice, al voluntarilor care duc în zonă hrană sau medicamente. 
 
Conform deciziei CJSU Dâmboviţa, este interzisă circulaţia persoanelor şi a vehiculelor în intervalul orar 22.00 - 06.00; excepţie fâcând bolnavii cronici aflaţi în evidenţele unităţilor sanitare, femeile gravide, urgenţele medicale şi vehiculele aflate în tranzit. Pe perioada carantinei va fi permisă deplasarea pentru aprovizionare cu marfă a operatorilor economici în intervalul orar 06.00-22.00 pe baza declaraţiei pe proprie răspundere, însoţită după caz, de copie a certificatului de înregistrare fiscală, adeverinţă de la angajator (în situaţia în care nu efectuează administratorul societăţii comerciale deplasarea) şi respectiv de documente justificative de achiziţie/transport. Totodată, este interzisă intrarea în satul Dobra a operatorilor economici ce desfăşoară activităţi de curierat şi care livrează/preiau comenzi la/de la cetăţenii din satul Dobra; în acest caz, predarea- preluarea coletelor se va efectua în zonele unde sunt amplasate filtrele structurilor Ministerului Afacerilor Interne; excepţie fac doar operatorii economici mai sus-specificaţi, aflaţi în tranzit.
 
Iniţial, la nivel local s-a pus problema carantinării întregii comune Dobra, însă în cele din urmă s-a decis carantinarea doar în cazul satului Dobra.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.