Autorităţile din judeţul Dâmboviţa au adoptat, marţi, o hotărâre care instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie pe o rază de o sută de metri în jurul unităţilor de învăţământ în localităţile în care rata de îmbolnăvire cu COVID-19 depăşeşte 1,5 la o mie de locuitori. Măsra intră în vigoare miercuri şi se aplică, deocamdată în şapte oraşe şi comune.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Se instituie, începând cu data de 7.10.2020, obligativitatea purtării măştii de protecţie pe o rază de 100 m în jurul unităţilor şcolare de pe raza unităţilor administrativ-teritoriale unde rata de incidenţă depăşeşte 1,5/1000 de locuitori, respectiv Credevia, Glodeni, Ocniţa, Titu, Moţăieni, Perşinari, Ulmi” este prevederea din Hotărârea nr. 36/06.10.2020 a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa.

Obligativitatea ultimei măsuri se va institui şi pentru alte unităţi administrativ-teritoriale unde rata de incidenţă va depăşi 1,5 la o mie de locuitori, a transmis Prefectura Dâmboviţa.

În plus, membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa au dispus, prin acelaşi document, menţinerea unor restricţii în ceea ce priveşte funcţionarea cafenelelor, a restaurantelor din spaţii închise şi a sălilor de jocuri de noroc. Astfel, restricţiile impuse anterior în acest sens în localităţile Ocniţa, Crevedia şi Glodeni se menţin până pe data de 13 octombrie, iar începând de miercuri vor fi închise localurile din spaţiile interioare şi în oraşul Titu, pentru o perioadă de o săptămână.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.