Părinţii elevilor de la şcoala Valea Voievozilor din localitatea dâmboviţeană Răzvad cer conducerii unităţii de învăţământ să nu finalizeze transferul elevului aflat în clasa a treia şi mutat în urma presiunilor şi protestelor părinţilor de la şcoala Coresi, pe motiv că îşi agresează atât colegii cât şi profesorii. Oamenii se tem că fiii şi fiicele vor deveni victime ale agresiunii băiatului şi ameninţă că vor cere, la rândul lor, transfer la alte şcoli pentru copiii lor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Părinţii elevilor de la şcoala Valea Voievozilor din Răzvad au depus o cerere la conducerea unităţii şcolare prin care solicită ca transferul elevului de clasa a treia de la Şcoala Coresi, acuzat de repetate agresiuni, să nu fie finalizat.

Zeci de părinţi s-au mobilizat şi au înfiinţat un grup denumit „Spune nu violenţei în şcoala Valea Voievozilor”.

Oamenii se tem că următoarele victime ale ieşirilor agresive ale băiatului vor fi chiar copiii lor şi au anunţat Consiliul de Administraţie al unităţii de învăţământ că, dacă transferul va fi finalizat, aşa cum a aprobat Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa, ei vor cere, la rândul lor, mutarea copiilor lor la alte şcoli.

Mai mult, părinţii nemulţumiţi pregătesc şi ei un protest, care ar urma a avea loc vineri, la ora 17:00.

Miercuri dimineaţă, zeci de părinţi au participat la un protest în faţa sediilor mai multor instituţii publice – Prefectura, Consiliul Judeţean, Inspectoratul Şcolar Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului -  pentru a cere măsuri ferme pentru combaterea bullyingului în şcoli.

Ei spun că mutarea elevilor problemă de la o şcoală la alta reprezintă, de fapt, pasarea responsabilităţii.

„Astăzi ai noştri, mâine ai voştri!”, ”Ruşine să vă fie!”, ”Fără violenţă în şcoli!”, au scandat părinţii în faţa instituţiilor pe care le consideră responsabile pentru rezolvarea problemei privind violenţa în şcoli.

Şcoala Valea Voievozilor ar fi a treia în care copilul de clasa a treia ajunge, din celelalte două fiind mutat tot ca urmare a protestelor vocale ale părinţilor copiilor pe care băiatul i-a bătut, în mod repetat.

Părinţii au povestit că unora dintre copiii le e teamă să mai meargă la şcoală, după ce au fost victime ale ieşirilor agresive ale băiatului, fiind daţi cu capul de bancă, târâţi pe jos, agresaţi în baie. Ei au mai spus elevul a aruncat cu ghivece de flori după cadre didactice.

La rândul lor, părinţii elevului agresiv au evitat discuţiile cu părinţii victimelor acestuia şi au prezentat la şcoală documente care arată că băiatul este „clinic sănătos”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.