Un număr de 29 dintre cele 90 de localităţi ale judeţului Dâmboviţa raportează un indice de infectare cu virusul SARS-CoV-2 de peste unu la o mie de locuitori, în timp ce la nivelul judeţului există şi 14 localităţi care nu au niciun caz activ de COVID-19. Cea mai ridicată rată de infectare este în localitatea Văleni – Dâmboviţa, unde sunt 16 cazuri active de boală din 2419 localnici.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Conform datelor furnizate duminică de Prefectura Dâmboviţa, indicele de infectare cu noul coronavirus se menţine ridicat în localităţile Văleni – Dâmboviţa – 6,61 la o mie de locuitori, Crevedia – 3,67 de cazuri la o mie de locuitori, Râu Alb – 2,89 la mie şi Bărbuleţu – 2,82 cazuri la o mie de locutori.
 
În total, 29 dintre cele 9 de oraşe şi comune ale judeţului raportează, duminică, o rată de infectare pentru ultimele 14 zile de peste 1 la o mie de locuitori. Printre acestea se numără şi municipiul Târgovişte, unde indicele de infectare este de 1,83 la mie.
 
La nivel judeţean, peste jumătate dintre persoanele testate au fost confirmate ca fiind infectate cu SARS-CoV-2.
 
Astfel, de la începutul pandemiei şi până duminică au fost testate în judeţul Dâmboviţa  38.859 persoane, au fost confirmate cu noul coronavirus: 16.838, numărul persoanelor vindecate este de 15.733 iar cel al deceselor asociate COVID-19 este de 538.
 
Duminică, în spitalele suport COVID din judeţ sunt internate 99 dintre care cinci la ATI.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.