Municipiul Târgovişte intră din nou în scenariul roşu, după ce raportările de joi arată că în oraşul cu aproape 92.000 de locuitori a fost depăşită rata de infectare de trei la o mie de persoane. Şi în alte localităţi dâmboviţene se constată o creştere a numărului de cazuri de COVID-19, iar în aceste condiţii Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis impunerea restricţiilor dispuse prin lege, în funcţie de fiecare prag.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Indicele de infectare calculat pentru ultimele 14 zile a crescut, în municipiul Târgovişte, de la 2,81 la o mie de locuitori raportat miercuri, 3 martie, la 3,07 la mia de locuitori joi, 4 martie.
 
Ca număr de îmbolnăviri, în doar 24 de ore s-au raportat 24 de noi cazuri în oraşul cu o populaţie sub 92.000 de persoane. În aceste condiţii, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa a adoptat o hotărâre prin care constată depăşirea pragului de infectare de 3 la mie, dispunând restricţiile prevăzute de lege în astfel de situaţii. 
 
Măsurile restrictive intră în vigoare de vineri.
 
Prin aceeaşi hotărâre, CJSU Dâmboviţa constată, de asemenea, că şi în alte localităţi a crescut numărul de îmbolnăviri ca urmare a infecţiei cu SARS-CoV-2. Astfel, trei localităţi au depăşit pragul de infectare de 1,5 la mie, respectiv: Vişineşti (1,73 cazuri/1000 locuitori), Voineşti (1,68 cazuri/1000 locuitori), Gura Ocniţei (1,55 cazuri/1000 locuitori). 
 
În judeţ, indicele de infectare raportat joi este de 1,51 la mie.
 
În Dâmboviţa, comuna Pucheni şi satul Luceni se află în carantină instituţionalizată.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.