Judeţul Dâmboviţa raportează o creştere semnificativă a numărului de noi cazuri de COVID-19, de la 37 de îmbolnăviri raportate miercuri, la 128 de noi cazuri în doar 24 de ore raportate joi, 8 octombrie. În 12 localităţi ale judeţului rata de infectare cu noul coronavirus depăşeşte 1,5 la o mie de persoane.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Localitatea dâmboviţeană cu cea mai ridicată rată de infectare este comuna Dobra, unde există 3.531 de locuitori, iar 21 dintre aceştia au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 numai în ultimele 14 zile. Astfel, rata de infectare este 5,95 la mia de localnici.

Şi în comunele Moţăieni, Crevedia şi Ulmi se înregistrează mute îmbolnăviri în ultimele două săptămâni. La Moţăieni rata de infectare este de 4,53 la o mie de locuitori, la Crevedia se înregistrează 3,84 de cazuri de COVID la fiecare o mie de localnici, în timp ce în comuna Ulmi rata de infectare este de trei la mie.

Alte opt localităţi depăşesc rata de infectare de 1,5 la o mie de locuitori.

Municipiul reşedinţă de judeţ, Târgovişte, are o rată de infectare de 1,89 la o mie de locuitori.

În schimb, în 18 localităţi dâmboviţene, toate din mediul rural, nu se înregistrează nicio infectare cu nou coronavirus.

Î ultimele 24 de ore au fost raportate 128  noi cazuri de infectare, faţă de 37 raportate miercuri. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.