Comuna Pucheni din judeţul Dâmboviţa intră în carantină, joi dimineaţă, la ora 5:00, pentru o perioadă de 14 zile. Măsura a fost luată în condiţiile în care localitatea înregistrează o incidenţă a cazurilor de infectare cu noul coronavirus de 4,16 la o mie de locuitori, iar riscul epidemiologic este ”de o gravitate maximă, în circumstanţe de nerespectare a măsurilor legale în vigoare”, notează şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă în ordinul de carantinare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a emis, miercuri, Ordinul nr. 6.448 din privind instituirea carantinei zonale pentru comuna Pucheni, judeţul Dâmboviţa. 
 
Decizia este luată în condiţiile în care localnicii nu respectă măsurile de prevenire a răspândirii SARS-CoV-2.
 
Astfel, în documentul citat se arată că localitatea înregistrează un indice de infectare de 4,16 cazuri la o mie de locuitori, însă riscul epidemiologic este ”de o gravitate maximă, în circumstanţe de nerespectare a măsurilor legale în vigoare”.
 
În Ordinul şefului DSU privind carantinarea comunei Pucheni sunt precizate măsurile obligatorii care trebuie respectate atât de către persoanele care se află permanent în zonă cât şi de cele care tranzitează localitatea. Astfel, este interzisă deplasarea localnicilor în afara gospodăriei, fără un motiv întemeiat, între orele 22:00 şi 6:00, ieşirea şi intrarea în localitate sunt permise numai cu motive justificate, cu declaraţie pe propria răspundere sa adeverinţă eliberată de angajator. 
 
Ordinul şefului DSU prevede de asemenea căslijbele religioase în biserici cu caracter colectiv se vor face fără public, însă  „este permis accesul credincioşilor în lăcaşurile de cult pentru rugăciuni cu caracter individual astfel încât să fie asigurată o suprafaţă minimă de 4 metri pătraţi pentru fiecare persoană şi o distanţă de minimum 2 metri între persoane”, iar la slujbele în aer liber trebuie păstrată o distanţă de cel puţin un metru şi jumătate între participanţi, cu păstrarea regulilor de protecţie sanitară.
 
La slujbele de botezuri, cununii sau înmormântări pot participa cel mult 16 persoane, cu tot cu cei care oficiază serviciul religios, iar evenimentele private sunt complet interzise.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.