Comisarii de la Protecţia Consumatorilor care au făcut controale la una dintre pieţele municipiului Târgovişte şi în localuri de alimentaţie publică au aplicat amenzi totale de peste 200.000 de lei după ce au descoperit nereguli în ceea ce priveşte siguranţa alimentelor, inclusiv gândaci în spaţii de preparare a hranei şi materii prime expirate. Pentru opt firme controlate a fost dispusă oprirea temporară a prestării de servicii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
Verificările de la Târgovişte au fost făcute de către echipe mixte de control ale Comisariatelor Regionale pentru Protecţia Consumatorilor (CRPC) Regiunea Sud Muntenia şi Bucureşti-Ilfov.
 
”Până în acest moment, controlul, care a vizat, în mod deosebit, una dintre pieţele municipiului Târgovişte şi locaţii de alimentaţie publică, din oraş, s-a încheiat la 16 operatori economici, care activează în diferite domenii de activitate, în judeţ, din zona comercializării produselor alimentare, nealimentare şi alimentaţie publică”, a transmis ANPC, marţi. Printre firmele controlate se numără administratorul pieţei, dar şi baruri şi restaurante. 
 
 
Pentru neregulile constatate, comisarii au dat amenzi contravenţionale în valoare de 231.000 lei, au aplicat opt avertismente şi au dispus oprirea definitivă de la comercializare/utilizare a produselor alimentare neconforme, oprirea temporară a prestării de servicii în cazul a 8 operatori economici, până la remedierea tuturor deficienţelor. De asemenea, pentru doi operatori economici a fost dispusă propunerea închiderii unităţii pentru o perioadă de până la 6 luni.
 
Amenzile au fost aplicate după ce comisarii au descoperit materii prime expirate, gândaci în spaţiul de preparare a hranei, produse alimentare fără eticheta cu elemente de identificare şi caracterizare, precum şi fără data limită de consum. Au fost găsite, de asemenea, un bloc alimentar neigienizat, cu aragazuri, cuptoare, malaxoare, friteuze cu depuneri de grăsime arsă, precum şi camere de frig şi vitrine frigorifice cu o igienă precară, cu chederele de la uşă neigienizate, ventilatoare cu prezenţă în strat masiv de praf şi impurităţi, cu grătare cu vopsea exfoliată, cu rugină, depuneri de gheaţă, insecte.
 
Printre alte nereguli constatate se numără neincluderea în lista meniu a informării asupra ingredientelor care pot provoca alergii sau intoleranţe, nerespectarea regimului de temperatură pentru păstrarea produselor alimentare; spaţii murdare, cu infiltraţii şi cântare neverificate metrologic.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.