Un bărbat din judeţul Dâmboviţa a primit o amendă în cuantum de 30.000 de lei după ce a fost prins în timp ce arunca pe un câmp de pe marginea unui drum comunal deşeuri din plastic şi carton provenite de la substanţe chimice folosite în agricultură. El a declarat că adusese resturile pe câmp pentru a le da foc.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„O persoană care descărca deşeuri periculoase la marginea unui teren extravilan a fost depistată weekend-ul trecut de jandarmii dâmboviţeni, în imediata vecinătate a drumului comunal Priseaca – Şotânga. În urma verificărilor efectuate de jandarmi a reieşit faptul că bărbatul s-a deplasat cu o autoutilitară încărcată cu deşeuri din carton şi materiale plastice pe un teren agricol din apropierea cartierului Priseaca cu intenţia de a le incendia, deoarece o parte dintre acestea erau ambalaje provenite de la substanţe chimice agricole”, informează, luni, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa.
Bărbatul în vârstă de 61 de ani a fost amendat contravenţional cu 30.000 lei, în baza Ordonanţei de Urgenţă nr. 92/2021 privind regimul deşeurilor.
În plus, jandarmii au dispus, ca măsură complementară, confiscarea autoutilitarei cu care acesta adusese deşeurile periculoase pe câmp. Bărbatului i-a fost impusă şi obligaţia de a ridica a deşeurile şi de a curăţa locul în care le aruncase.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.