Curtea de Apel Ploieşti a anulat definitiv o hotărâre prin care Consiliul Judeţean Prahova desfiinţa 101 posturi din aparatul propriu al instituţiei. Hotărârea, care a fost printre primele decizii adoptate de CJ Prahova după alegerile locale din 2020, a fost prezentată de către preşedintele CJ, Iulian Dumitrescu, drept "reducere de Black Friday". CJ Prahova trebuie să plătească acum 3.500 de lei cheltuieli de judecată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Magistraţii Curţii de Apel Ploieşti au menţinut o decizie de anul trecut a Tribunalului Prahova prin care instanţa de judecată a dispus anularea Hotărârii nr.140/13.11.2020 adoptată de Consiliul Judeţean Prahova, hotărâre privind reorganizarea şi stabilirea numărului de posturi pentru aparatul de specialitate al Consiliului Judeţean Prahova şi aprobarea organigramei, a statului de funcţii şi a Regulamentului de Organizare şi Funcţionare ale acestuia.
 
Hotărârea Tribunalului Prahova, care nu era definitivă, a fost contestată de către CJ Prahova, însă recursul a fost respins ca nefondat. 
 
Decizia CJ Prahova prevedea că 101 posturi dispar din aparatul de specialitate al instituţiei. La momentul adoptării acestei hotărâri, la scurt timp după alegerile din anul 2020, preşedintele CJ Prahova şi prim-vicepreşedintele PNL Iulian Dumitrescu prezenta hotărârea de concediere a zeci de oameni drept "reducere de Black Friday”. 
 
Hotărârea a fost însă atacată în instanţă de către câteva dintre angajatele CJ Prahova, care în primă fază au obţinut suspendarea aplicării hotărârii, până la o decizie definitivă privind anularea acesteia, astfel încât concedierile nu au avut loc. Două dintre angajatele care s-au constitui parte în proces trebuie să primească acum, din partea instituţiei, suma totală de 3.530 de lei, cu titlu de cheltuieli de judecată.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.