Curtea de Apel Iaşi a respins definitiv, miercuri, contestaţia studenţilor cu privire la decizia Universităţii de Medicină şi Farmacie de a permite participarea la examene doar pe bază de vaccin sau test PCR negativ.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UMF Iaşi a transmis, miercuri, printr-un comunicat de presă, că instanţa a respins definitiv sesizarea Asociaţiei Liga Studenţilor din Universitatea Al. I. Cuza şi a cinci studente ale Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi.

Acestea au acţionat în instanţă Universitatea pentru suspendarea Deciziei nr. 516/12.05.2021.

Documentul prevede că ”pentru a putea participa la sesiunea de examene din perioada 29.05.2021 -19.06.2021, sesiunea ordinară nr.2, studenţii vor prezenta, înainte de fiecare examen, unul dintre următoarele documente:

  • Certificatul de vaccinare anti-Covid, inclusiv cu prima doză;

  • Test RT-PCR negativ, nu mai vechi de 72 de ore;

  • Rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore;

  • Adeverinţă din care să rezulte că se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 90-a zi, ulterioară confirmării infectării cu SARS – CoV -2”.

”Decizia a fost emisă pe considerente legate de necesitatea prevenirii răspândirii infecţiei cu SARS-CoV-2, a protejării studenţilor, pacienţilor, cadrelor didactice şi personalului medical din unităţile sanitare, în contextul prelungirii stării de alertă pe teritoriul României şi în acord cu Legea Educaţiei nr.1/2011, actualizată, respectiv art. 123, alin.1 şi 2 (privind autonomia universitară), Carta Universităţii de Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi şi Directiva Comisiei Europene 2005/36/CE, respectiv art. 21 şi 24. De asemenea, conducerea Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi a luat decizia de a efectua în mod gratuit testarea antigen rapid exudat naso-faringian, pentru studenţii şi angajaţii proprii (Decizia nr. 528/18.05.2021)”, a transmis UMF Iaşi.

Instituţia precizează că acţiunea în contencios administrativ privind suspendarea Deciziei nr. 516/12.05.2021 a fost respinsă iniţial la Tribunalul Iaşi, însă sentinţa a fost atacată cu recurs la Curtea de Apel Iaşi.

”Astăzi, 16 iunie 2021, s-a pronunţat şi Curtea de Apel Iaşi, în sensul respingerii recursului şi menţinerii soluţiei iniţiale a Tribunalului Iaşi. Decizia este definitivă”, a mai precizat UMF Iaşi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.