Opt poliţişti locali din Timişoara, care fac parte din Biroul de Patrulare Navală, urmează cursuri intensive de prim-ajutor, dar şi de salvare de la înec. Poliţia Locală Timişoara este prima din ţară care deţine o şalupă cu care circulă pe Canalul Bega pentru a monitoriza evenimentele din oraş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă, de marţi, al Poliţiei Locale Timişoara, un număr de opt poliţişti locali care fac parte din Biroul de Patrulare Navală desfăşoară o serie de cursuri intensive care cuprind tematici referitoare la tehnici de salvare de la înec, dar şi cursuri de prim-ajutor, care presupun instruirea referitoare la intervenţia imediată atât în apă, cât şi pe uscat în cazul persoanelor care se îneacă, respectiv tehnici de verificare a semnelor vitale, cunoaşterea poziţiei de siguranţă a persoanelor cărora li se acordă primul ajutor, transportarea acestora pe mal.

Primul modul se desfăşoară cu un profesor din cadrul Clubului Sportiv Şcolar nr. 1, având loc la bazinul din zona Dacia, iar cel de-al doilea se desfăşoară cu un cadru de specialitate de la un centru medical.

”Modulele sunt organizate în baza unor protocoale de colaborare şi nu presupun costuri”, se arată în comunicat.

Aceste cursuri au fost organizate pentru ca poliţiştii locali care patrulează cu ajutorul şalupei pe Canalul Bega, atunci când vremea o permite, să-şi aprofundeze cunoştinţele cu privire la modul în care trebuie să intervină în cazurile în care întâlnesc persoane în pericol.

Poliţia Locală Timişoara este prima din ţară care deţine o şalupă cu care circulă pe Canalul Bega pentru a monitoriza evenimente negative cum ar fi copaci căzuţi în apă, obiecte de mari dimensiuni care blochează circulaţia altor ambarcaţiuni, dar şi stadiul investiţiilor din zonă.

Ambarcaţiunea a fost cumpărată, anul trecut, cu peste 130.000 de lei, iar mai mulţi poliţişti locali au obţinut permis pentru a putea circula pe apă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.