Agenţia Naţională de Meteorologie (ANM) a publicat o estimare a condiţiilor meteorologice pentru intervalul februarie - aprilie 2016, potrivit căreia în lunile februarie şi martie se vor înregistra valori termice mai ridicate decât media pentru regiuni din sudul şi estul ţării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia şi au un grad de realizare de aproximativ 60%. Este estimată distribuţia temperaturilor medii lunare, precum şi distribuţia cantităţilor lunare de precipitaţii, iar fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

CUM VA FI VREMEA ÎN LUNA FEBRUARIE

Valorile termice vor fi mai ridicate decât media climatologică în sudul, estul şi local vestul ţării, iar in celelalte regiuni se vor situa, în general, în limite apropiate de normalul perioadei.

Cantităţile lunare de precipitaţii vor putea fi excedentare în regiunile nordvestice, vestice si, parţial, în cele centrale, iar în restul ţării vor fi apropiate de mediile multianuale.

CUM VA FI VREMEA ÎN LUNA MARTIE

Temperatura medie lunară a aerului va avea valori peste normalul perioadei în sudul, estul şi local vestul ţării, iar în celelalte regiuni se va situa, în general, în limitele mediilor climatologice.

Precipitaţiile lunare se vor putea situa peste normalul climatologic în cea mai mare parte a ţării.

CUM VA FI VREMEA ÎN LUNA APRILIE

Temperatura medie lunară a aerului va avea valori apropiate de mediile climatologice în cea mai mare parte a ţării.

Cantităţile totale de precipitaţii vor fi apropiate de mediile multianuale în sud şi local în est, iar in restul ţării vor avea o tendinţă spre excedent.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.