Avenor College şi-a deschis porţile pentru elevi pe 1 septembrie, când la şcoală a fost organizată, în aer liber, o ceremonie pe fiecare an de studiu în parte, cu fluxuri diferite pentru elevi, intrări şi ieşiri separate, triaj, şi prezentarea actelor medicale care să ateste că fiecare elev poate intra în comunitate. Înainte cu o zi ca elevii să ajungă în campus, conducerea a aflat şi a informat părinţii că unul dintre membrii echipei a fost diagnosticat cu Covid-19 şi se află internat spitalul „Matei Balş”, în stare bună.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Între timp, un alt profesor era la vremea aceea suspect şi testul lui a fost confirmat pozitiv. O altă angajată de la grădiniţă, aflată în izolare, care nu a avut contact cu nimeni din comunitatea şcolii, a fost de asemenea diagnosticată cu Covid-19.

„Această situaţie nu ne-a luat prin surprindere, pentru că ne-am pregătit din timp. Prezenţa virusului în vieţile noastre ne-a determinat să creăm şi să actualizăm din timp toate procedurile şi politicile noastre medicale, cât şi pe cele de securitate. Şcoala noastră are o echipă medicală formată din 5 cadre medicale. Avem alături experţi, atât doctori cât şi specialişti în sănătate publică şi prevenţie”, se arată într-un comunicat remis News.ro.

În campus, toţi angajaţii poartă măşti şi respectă distanţarea, iar zilnic, la intrare, este făcut triaj. În perioada 17 - 31 august, toată echipa a participat la traininguri online şi exerciţii pentru diverse scenarii privind reluarea cursurilor.

Imediat după confirmarea cazurilor au fost luate următoarele măsuri: toate persoanele considerate contact direct au fost testate PCR şi rezultatele au fost negative; întregul personal al şcolii - 151 de oameni - a fost testat pentru anticorpi (miercuri şi joi) la sediul şcolii şi al grădiniţei; am desfăşurat în şcoală, conform protocolului, o dezinfecţie a spaţiilor şi am contractat o companie pentru dezinfecţie profesionistă, prin nebulizare; cursurile programate să înceapă, faţă în faţă, pe 2 septembrie au fost amânate până pe 7 septembrie, timp în care elevii vor desfăşura activităţi online cu profesorii lor.

„Trebuie sa fim realişti. Scenariul roşu (online) este unul în care orice şcoală poate ajunge în orice moment. Acest protocol este mult mai complex şi adresează mai multe riscuri faţă de recomandările oficiale ale autorităţilor. El a fost dezvoltat de echipa noastră medicală, împreună cu specialişti din afara şcolii. Printr-un parteneriat cu reţeaua de sănătate Regina Maria am reuşit, în regim de urgenţă să desfăşurăm această campanie masivă de testare în rândul personalului, suportată financiar în totalitate din fondurile Avenor College”.

Pentru informarea comunităţii de părinţi, sunt organizate webinarii, atât cu specialişti din sistemul sanitar, cât şi cu alte persoane din lumea medicală „avizate să ne ajute să navigăm prin mulţimea de mituri legate de situaţia în care ne aflăm”.

A fost elaborat un plan detaliat despre rutina elevilor în acest an şcolar.

„Ne-am concentrat şi pe dezvoltarea modelului hibrid de educaţie - un proces complex care necesită multă explorare, cercetare, încercări, erori şi feedback”.

Dr. Daniela Vasile, Director of Learning la Avenor College, a transmis: „Trebuie să realizăm că aproape niciodată nu vom fi în scenariul verde (cu toţi elevii prezenţi fizic la şcoală) - de fapt, chiar şi în trecutul pre-pandemic au existat puţine cazuri când am fost. Există elevi care lipsesc din motive valide şi vrem să avem grijă de educaţia lor, în mod egal, acum şi întotdeauna. Având în vedere acest lucru, am decis să explorăm în continuare modelul hibrid de învăţare. Există multe versiuni de organizare a învăţării care se încadrează sub denumirea de «hibrid». Pentru noi, un model hibrid de învăţare este unul în care unii elevi sunt în persoană la şcoală şi alţii în altă parte, accesând învăţarea sincron sau asincron. Se bazează pe succesul învăţării faţă în faţă şi la distanţă, cu îmbunătăţire digitală. Cel mai important pentru noi, acest model oferă acces echitabil la învăţare pentru toţi elevii, indiferent de locul lor fizic”.

Avenor College este o şcoală internaţională bilingvă, cu dublă acreditare, românească şi britanică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.