Culoare speciale vor fi amenajate, miercuri, pentru accesul participanţilor la slujba de Bobotează de la Catedrala Patriarhală de pe Dealul Mitropoliei din Bucureşti, anunţă Jandarmeria. Astfel, între orele 7.00 şi 14.00, accesul se va face doar dinspre Piaţa Unirii, iar pe traseul dinspre Strada 11 iunie se va coborî de la lăcaşul de cult. Măsuri similare vor fi luate pentru cele 186 de manifestări religioase organizate la nivel naţional de Bobotează.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Miercuri, 06 ianuarie a.c., la Catedrala Patriarhală de pe Dealul Mitropoliei, precum şi la alte lăcaşe de cult din Municipiul Bucureşti, vor avea loc manifestări religioase prilejuite de sărbătorirea Botezului Domnului Iisus Hristos (Bobotează). Atât pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice cât şi pentru respectarea normelor legale în vigoare privind prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, jandarmii bucureşteni vor supraveghea desfăşurarea activităţilor care vor avea loc în apropierea lăcaşelor de cult din Bucureşti", se arată într-un comunicat transmis de Jandarmeria Bucureşti.

Anul acesta, pentru a asigura respectarea măsurilor de distanţare fizică şi prevenirea aglomerărilor de persoane, vor fi create culoare speciale  pentru accesul participanţilor.

Astfel, accesul credincioşilor spre Catedrala Patriarahlă se va realiza între orele 07:00 – 14:00 doar dinspre Piaţa Unirii, accesul dinspre Strada 11 iunie fiind restricţionat (pe acest traseu va fi permisă doar coborârea dinspre Catedrală).

"Tot în vederea respectării acestor măsuri, participanţii la aceste slujbe vor fi îndrumaţi de voluntari ai organizatorului către locaţiile în care se va putea intra în număr limitat iar agheasma mare va fi oferită în sticle îmbuteliate, doar de către voluntari. Jandarmeria Capitalei face apel către toţi cetăţenii să acorde o atenţie sporită măsurilor de protecţie sanitară (portul măştii de protecţie şi respectarea distanţării fizice faţă de celelalte persoane prezente), să adopte un comportament civilizat şi să respecte indicaţiile jandarmilor", scrie în comunicat.

În întreaga ţară, vor avea loc 186 de manifestări religioase prilejuite de sărbătorirea Botezului Domnului Iisus Hristos (Bobotează), arată, la rândul său, Jandarmeria Română.

"Atât pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice, cât şi pentru respectarea normelor legale în vigoare cu scopul de a preveni şi combate efectele pandemiei de Covid-19, Jandarmeria Română a dispus măsuri de supraveghere a desfăşurării activităţilor care vor avea loc în apropierea lăcaşelor de cult. Anul acesta, pentru a asigura respectarea măsurilor de distanţare fizică şi evitarea aglomerărilor de persoane în zonele de desfăşurare a acestor procesiuni, vor fi create culoare special amenajate pentru accesul participanţilor", informează Jandarmeria.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.