Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat că, de marţi seară, Spitalul Modular de la Pipera va primi pacienţi. Vor fi direcţionaţi pacienţi care au fost deja evaluaţi şi s-a stabilit că au nevoie de oxigen. Consiliul General al Municipiului Bucureşti va face o rectificare bugetară pentru a suplimenta fondurile necesare funcţionării spitalului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astă seară începe transferul primilor pacienţi în Spitalul Modular Pipera, urmând să lucrăm în zilele următoare pentru operaţionalizarea în continuare a restului de paturi, mai avem 100 de concentratoare de oxigen”, a anunţat, marţi, Cseke Attila, după o vizită la Spitalul Modular Pipera.  

Ministrul a precizat că Primăria Capitalei va suplimenta fondurile pentru această unitate medicală.  

”Astăzi, în şedinţa CGMB vor fi 2 proiecte de hotărâri de Consiliu care vor sprijini această operaţionalizare, inclusiv o rectificare bugetară pentru acoperirea unor cheltuieli pentru acest spital”, a mai declarat ministrul Sănătăţii.  

Potrivit lui Cseke Attila, CNCCI a fost informat că din această seară sunt disponibile aceste locuri şi analizează de unde vor veni pacienţi.  

”Sunt pacienţi care sunt deja evaluaţi medical, inclusiv din punct de vedere al radiografiei. Vin în momentul în care ştim că au nevie de internare şi oxigen”, a mai precizat ministrul.  

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a anunţat, duminică, operaţionalizarea Spitalului Modular de la Pipera. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.