Ministrul Interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat că, de vineri, urmează să fie deschise noi spitale pentru a primi pacienţi cu COVID-19 şi a dat ca exemplu Spitalul Sfântul Ştefan şi Spitalul Witting din Capitală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Mâine se avizează Spitalul Sfântul Ştefan cu structură pentru paturi COVID şi am avut o discuţie cu domnul ministru Vîlceanu, care este şi interimar la Transporturi, pentru că spitalul Witting este al Ministerului Tranporturilor, pentru a demara şi acolo şi a lua viză şi de a avea paturi COVID la acest spital”, a declarat Cseke Attila, joi seară, la Digi 24. 
 
Ministrul a adăugat că situaţia din România nu poate fi descrisă ca o apocalipsă, dar că suntem într-o criză majoră.
 
”Nu vreau să spun că este apocalipsă, că nu este, dar suntem într-o criză majoră în care toţi trebuie să înţelegem că avem o anumită răspundere pe această temă şi să ne protejăm”, a declarat Cseke Attila.
 
Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, joi, la prânz, că nu există niciun pat liber la Terapie Intensivă pentru pacienţii COVID-19 - altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2 - nici în judeţe, nici în Bucureşti. 
 
"În data de 7 octombrie 2021, conform datelor existente în aplicaţia alerte.ms, la nivel naţional există 1.484 de paturi de ATI destinate pacienţilor COVID-19. În Bucureşti sunt avizate de DSP 317 paturi de ATI pentru pacienţii de COVID-19”,autransmis autorităţile. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.