O tânără cu dizabilităţi din judeţul Covasna era ţinută de către părinţii săi legată cu un lanţ de un dulap, anchetatorii stabilind că aceasta era ţinută în captivitate de mai bine de zece ani. Părinţii tinerei au fost arestaţi preventiv.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Parchetul de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe a transmis, joi, printr-un comunicat de presă, că anchetatorii s-au sesizat cu privire la faptul că o persoană cu dizabilităţi ar fi lipsită de libertate într-o locuinţă din oraşul Baraolt.
 
“Astfel, organele de cercetare penală din cadrul Poliţiei oraşului Baraolt au identificat-o pe numita ASM, în vârstă de 28 ani, persoană cu handicap grav, în locuinţa familiei situată în oraşul Baraolt, jud Covasna, singură într-una dintre camerele imobilului încuiată din exterior şi având legat la piciorul drept, în zona gleznei, un lanţ metalic cu zale, cu lungimea de aproximativ 80 - 100 centimetri, prevăzut cu un lacăt de dimensiuni reduse, încuiat. Capătul lanţului era legat de un picior de lemn al unui dulap de dimensiuni mari, fiind de asemenea prevăzut cu un lacăt aflat în poziţia încuiat, astfel încât persoana legată să se poată deplasa doar în limita spaţiului conferit de lungimea lanţului”, se arată în comunicat.
 
Sursa citată menţionează că tânăra este ţinută astfel în captivitate de către părinţii săi din 2012. 
 
“Din cercetările efectuate până la acest moment a rezultat că această stare de fapt, ce implică restrângerea libertăţii persoanei vătămate, a început din anul 2012, victima fiind ţinută în captivitate de către părinţii săi aproape în permanenţă”, adaugă Parchetul de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe. 
 
Părinţii tinerei sunt cercetaţi pentru lipsire de libertate în mod ilegal. Ei au fost reţinuţi iniţial pentru 24 de ore, fiind prezentaţi apoi Judecătoriei Sfântu Gheorghe care a decis arestarea lor preventivă pentru 30 de zile.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.