Un copil de patru ani, din judeţul Bacău, a murit de meningoencefalită, după ce medicii Spitalului de Urgenţă Moineşti l-au consultat două zile la rând, de fiecare dată trimiţându-l acasă cu prescripţie medicală pentru otită, conducerea spitalului considerând însă că s-au respectat procedurile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Municipal de Urgenţă Moineşti, băieţelul de patru a ajuns cu ambulanţa, într-o primă fază, la ambulatoriul unităţii medicale, în baza unei trimiteri a medicului de familie la un specialist ORL. Consultat şi diagnosticat cu "otită medie congestivă dreaptă”, copilului i s-a recomandat de către medic tratament la domiciliu cu antibiotice şi medicamente simptomatice.

A doua zi, însă, băieţelul a ajuns din nou la spital cu ambulanţa, de această dată la Compartimentul de Primiri Urgenţe. Medicul de gardă a solicitat ajutorul unui pediatru care, după ce l-a consultat pe băieţel, i-a reconfirmat diagnosticul stabilit iniţial. În consecinţă, copilul a fost trimis din nou acasă, cu recomandarea de a continua tratamentul pentru otită.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

La mai puţin de două zile de la ultima prezentare la spitalul din Moineşti, băieţelul a murit la locuinţa sa, fiind anunţat medicul de familie, care a sesizat Poliţia şi Serviciul de Medicină Legală, considerând că este o moarte suspectă.

"În urma efectuării autopsiei, medicul legist ne-a comunicat ca diagnostic prezumtiv în ceea ce priveşte cauza morţii copilului meningoencefalită acută. Evident, s-au prelevat probe şi au fost trimise la Institutul de Medicină Legală Iaşi pentru examenul histopatologic şi stabilirea cu exactitate a diagnosticului”, a declarat, joi, pentru News.ro directorul medical al Spitalului Municipal de Urgenţă Moineşti, Maria Purcărin.

Potrivit conducerii spitalului, în acest caz s-a declanţat o anchetă administrativă, însă, din analiza preliminară a documentelor, s-a constatat că medicii care l-au consultat pe copil au respectat procedurile.

"Din punctul nostru de vedere, am analizat cazul şi am constatat că, din punct de vedere administrativ, s-au respectat procedurile. Dacă profesional s-a făcut tot ce se putea, este de competenţa unei comisii de specialitate să stabilească. Noi nu ne putem exprima”, a mai precizat directorul medical Maria Purcărin.

Potrivit acesteia, până la această dată nu a fost depusă nicio plângere din partea Poliţiei sau a părinţilor copilului cu privire la acest caz.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.