Copiii arădeni vor avea acces pentru joacă pe terenurile de sport şi în curţile şcolilor în fiecare zi după programul şcolar, dar şi în weekend sau vacanţe, în urma unei decizii luate, joi, de Consiliul Local Municipal (CLM), care a alocat şi aproximativ 500.000 de lei pentru a asigura paza prelungită a acestor perimetre, dar şi pentru toalete ecologice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un proiect iniţiat de câţiva consilieri locali şi adoptat în şedinţa CLM Arad de joi prevede caă cele mai mari şcoli din toate cartierele oraşului vor permite accesul copiilor după program, în zilele libere şi în vacanţe pentru activităţi recreative.

Terenurile de sport şi curţile şcolilor, care vor avea pază prelungită, vor fi deschise pentru copii până la ora 20,00, începând cu data de 1 iulie.

Consilierul local Bogdan Boca (PNL), unul dintre iniţiatorii proiectului aprobat, a declarat pentru News.ro că în vederea asigurării pazei copiilor, a toaletelor ecologice şi pentru alte mici amenajări a fost alocată o sumă de aproximativ 500.000 de lei pentru anul 2017.

"Un factor important pe care se bazează această iniţiativă este constituit de sedentarismul tinerelor generaţii. Este un proiect benefic şi necesar copiilor arădeni. Ştim cu toţii beneficiile pe care sportul şi activităţile fizice le au asupra dezvoltării elevilor. Iată că de la 1 iulie tinerii arădeni au posibilitatea să se recreeze, să practice diverse sporturi şi activităţi de agrement pe terenuri aparţinătoare unităţilor de învăţământ”, a spus Boca.

În cazul a 12 şcoli incluse în program, municipalitatea va asigura supravegherea video.

Copiii vor avea anumite obligaţii când se vor afla în perimetrul unei şcoli, proiectul adoptat fiind însoţit de un regulament care prevede, între altele, că este interzis consumul de băuturi alcoolice, ţigări sau folositea de spray-uri lacrimogene şi paralizante.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.