Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, anunţă că acoperirea acoperirea vaccinală în etapa 1, destinată personalului medical şi medico-social, a ajuns la 90%.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Valeriu Gheorghiţă a afirmat, marţi, într-o conferinţă de presă, că au fost administrate peste 484.000 de doze de vaccin, iar în cadrul etapei 1 acoperirea vaccinală a ajuns la 90%.

“Din data de 27 decembrie au administrate 484.631 de doze la un număr de aproximativ 459.567 de persoane din care 434.503 persoane vaccinate cu prima doză şi circa 25.064 de persoane vaccinate cu doza a doua, practic persoane care au completat schema de vaccinare”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.

Potrivit acestuia, au fost vaccinate 209.307 persoane din prima etapă şi mai sunt încă programate 20.790 de persoane în platforma de programare informatică pentru prima doză.

”Din acest punct de vedere, considerăm că obiectivul pentru etapa 1 a fost atins, ne situăm peste 90% procent de acoperire vaccinală pentru etapa 1 adresată lucrătorilor din sistemul medical şi social”, a mai transmis Gheorghiţă.

Campania de vaccinare pentru etapa 1 a început în 27 decembrie. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.