Ministrul Sănătăţii Florian Bodog a dispus un control la Spitalul de Arşi în urma informaţiilor conform cărora unul dintre minerii răniţi în explozia de la Uricani ar fi murit din cauza infecţiilor

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Prof. dr. Florian Bodog a dispus reprezentanţilor Inspecţiei Sanitare de Stat să efectueze un control la Spitalul Clinic de Urgenţă de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri în urma informaţiilor apărute în mass-media cu privire la decesul uneia din victimele exploziei de la Uricani", anunţă Ministerul Sănătăţii.

"Nu putem şti ce s-a întâmplat acolo până nu avem un raport al acestei instituţii”, a declarat pentru News.ro purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii Oana Grigore.

Într-o intervenţie la un post de televiziune, Vasile Barbu, preşedintele Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Pacienţilor a declarat că minerul de la Uricani care a decedat joi dimineaţa la Spitalul de Arşi şi-ar fi pierdut viaţa în urma infecţiilor intraspitaliceşti. Acesta spune că două bacterii ar fi ajuns în corpul minerului, din cada în care a fost spălat. Conform unui buletin de analize făcut public, minerul ar fi fost infectat inclusiv cu Klelbsiella.

Unul dintre minerii răniţi grav în urma exploziei din Mina Uricani a murit, joi dimineaţa, la Spitalul de Arşi din Capitală. Bărbatul avea arsuri pe 40 la sută din suprafaţa corpului şi la nivelul căilor respiratorii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.