Un contract în valoare de peste 116 milioane de lei pentru extinderea şi modernizarea Colegiului Naţional Militar “Tudor Vladimirescu” din municipiul Craiova a fost semnat, miercuri, de reprezentanţii MApN şi ai asocierii de firme Strabag & Leviatan Design.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul Apărării Naţionale şi asocierea de firme Strabag & Leviatan Design SRL au semnat, miercuri, la sediul Direcţiei Domenii şi Infrastructuri a MApN, contractul de execuţie a lucrărilor de infrastructură necesare funcţionării Colegiului Naţional Militar “Tudor Vladimirescu” din municipiul Craiova, se arată într-un comunicat al MApN.

Asocierea de firme a fost desemnată câştigătoare la procedura de achiziţie derulată prin intermediul platformei SICAP, în perioada martie - iulie 2018.

Valoarea contractului este de 116.441.500 de lei, inclusiv TVA, iar termenul de finalizare este de 45 de luni de la emiterea ordinului de execuţie a lucrărilor, din care trei luni pentru proiectare şi 42 de luni pentru execuţie. Lucrările vor fi coordonate de Centrul de Domenii şi Infrastructuri nr. 2 Craiova, din cadrul Direcţiei Domenii şi Infrastructuri.

Obiectivul contractului este asigurarea unei infrastructuri moderne pentru funcţionarea CNM "Tudor Vladimirescu" şi include ridicarea de construcţii noi, între care un pavilion multifuncţional, spaţii de cazare, bloc alimentar, sală de sport, infirmerie, centrală termică, remize auto, la care se adaugă alei, platforme, amenajări exterioare peisagistice, reţele exterioare de utilităţi.

Liceul militar din Craiova a fost inaugurat, în prezenţa Regelui Carol I, în anul 1885, evacuat apoi la Iaşi în timpul Primului Război Mondial şi relocat în Craiova în anul 1918. De-a lungul timpului, unitatea de învăţământ a fost desfiinţată, în anul 1948, reînfiinţată 30 de ani mai târziu şi închisă din nou în 1998. Şcoala militară a avut dascăli precum Luca Preda, George Pascu şi V. Mihăilescu, decorat cu ordinul "Mihai Viteazul".

Unitatea de învăţământ a fost vizitată de Regele Carol al II-lea, prim-ministrul Armand Călinescu şi generalul Constantin Pantazi, fost ministru de război.

În anul 2016, Colegiul Naţional Militar "Tudor Vladimirescu”, structură subordonată Comandamentului Comunicaţiilor şi Informaticii, s-a redeschis, după 18 ani, în cazarma Batalionului Instrucţie Comunicaţii şi Informatică "Fraţii Buzeşti" din Craiova.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.