Peste 50 de cazuri de hepatită de tip A au fost confirmate în luna decembrie la Constanţa, pacienţii fiind internaţi la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, iar cele multe dintre acestea sunt în rândul copiilor până în 14 ani. În ultimele patru luni s-au înregistrat peste 300 de cazuri de hepatită A.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Constanţa, Ana-Maria Iancu, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că numărul cazurilor de hepatită A în decembrie este la acelaşi nivel cu cel înregistrat în noiembrie. 
 
"Comparativ cu luna precedentă, numărul de cazuri este aproape similar. Adică de la 1 decembrie şi până acum am avut 53 de internări, de cazuri confirmate, diagnosticate cu hepatită acută virală de tip A, majoritatea - 45 au fost la copii până la vârsta de 14 ani, sunt cazuri încă ce trebuie confirmate şi comparativ cu luna precedentă suntem cam tot la acelaşi nivel”, a declarat Ana-Maria Iancu. 
 
Ea a precizat că aceste cazuri de hepatită au început să apară la sfârşitul verii, s-a înregistrat o creştere progresivă în primele luni de toamnă, atângând vârfurile în noiembrie şi decembrie. 
 
"Există o evoluţie sezonieră a cazurilor de hepatită A, numărul lor creşte în general toamna, iar în cursul acestui an a fost un număr mare de cazuri de hepatită de tip A, începând cu sfârşitul verii şi creştere progresivă în septembrie, octombrie, cu vârfuri în noiembrie, decembrie. Au fost câteva cazuri la şcoli, licee, dar nu un număr semnificativ, de câteva zeci sau sute în aceeaşi colectivitate”, a precizat purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Constanţa. 
 
Ana Maria Iancu a menţionat că în ultimele luni au fost înregistrate peste 300 de cazuri de hepatită A. 
 
"Numai luna trecută au fost aproape 200 de cazuri, iar în lunile precedente între 60 şi 80 de cazuri, începând din august-septembrie. Până în prezent sunt peste 300 de cazuri”, a menţionat purtătorul de cuvânt al unităţii medicale.  
 
Directorul spitalului, Stela Halichidis, a spus, în cadrul conferinţei de presă, că unitatea medicală este plină, dar deocamdată nu se află în incapacitate de internare. 
 
"Ne străduim să avem locuri. În fiecare zi când intră medicul în gardă, ce locuri avem, hai să facem curăţenie, să vedem cine mai pleacă, hai să îi grupăm pe grupe de afecţiuni ca să asigurăm circuitele, dezinsecţia. Deocamdată nu suntem în incapacitate de internare, noi am sperat ca de sărbători să se mai liniştească lumea şi să nu mai avem, dar bolile nu au sărbători şi pacienţii vin încontinuu. Avem 220 de paturi şi cred că toate sunt ocupate, nu ştiu dacă mai e un pat, două libere”, a precizat Stela Halichidis. 
 
Astfel, pe lângă cazurile de hepatită în spital mai sunt internate şi persoane cu enterocolite şi afecţiuni de sezon, până în prezent fiind confirmate si trei cazuri de gripă, dintre care două de tip A şi una de tip B, un caz fiind înregistrat la un copil, iar două la adulţi.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.