Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea a transmis că reprezentanţii bisericii din Constanţa care a fost distrusă, duminică, de flăcări au solicitat un aviz de securitate la incendiu pentru lăcaşul de cult, cu regimul de înălţime S + P + 2e, construit din zidărie, precizând că pompierii au descoperit în momentul intervenţiei că erau anexe din lemn, iar regimul de înălţime era parter.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
ISU Dobrogea a anunţat, luni, că în luna septembrie 2012, Parohia Sf. Mare Muceniţă Ecaterina a solicitat aviz de securitate la incendiu necesar demarării lucrărilor de construcţie la un lăcaş de cult - nivel parter, construcţie din beton - situat pe strada Brest în cartierul Tomis Plus din municipiul Constanţa. 
Sursa citată menţionează că Inspecţia de Prevenire din cadrul ISU Dobrogea a acordat avizul de securitate la incendiu, în baza documentaţiei trimise. 
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a mai precizat că în data de 23 noiembrie 2021, a mai fost solicitat un aviz de securitate la incendiu de modificare în curs de execuţie pentru acelaşi lăcaş de cult, dar cu regimul de înălţime S+P+2e, contruit tot din zidărie. Aceeaşi solicitare a Parohiei Sf. Mare Muceniţă Ecaterina conţinea şi un lăcaş social cu acelaşi regim de înălţime (s+p+2e), construcţie din beton. 
“Pentru lăcaşul de cult nu a fost solicitată autorizaţia de securitate la incendiu deoarece construcţia nu a fost finalizată, acest document solicitându-se după terminarea lucrărilor de construire. Având în vedere că, în evidenţele instituţiei noastre lăcaşul de cult era în construcţie, menţionăm că nu a fost planificat nici un control de specialitate la acest obiectiv. Potrivit celor constatate de primele echipaje sosite la locul evenimentului din data de 28.08.2022, deşi a fost emis un aviz pentru un lăcaş social S+P+2e, în teren existau, de fapt, nişte anexe cu regim de înălţime parter. Tototdată, în aviz figurează o construcţie din zidărie, iar în teren era o construcţie din lemn”, a precizat ISU Dobrogea. 
 
Pompierii au fost solicitaţi să intervină, duminică, după izbucnirea unui incendiu la biserica din cartierul Tomis Plus din municipiul Constanţa. La faţa locului s-au deplasat şase autospeciale de stingere, două autoscări, o autospecială pentru transport victime multiple şi o ambulanţă SMURD.  De asemenea, în sprijin a ajuns şi o ambulanţă a Serviciului Judeţean. Focul s-a extins şi la faţada unui bloc din apropiere.
Patruzeci de persoane au fost evacuate din biserică de Gruparea Mobilă de Jandarmi, 11 persoane din blocul aflat în apropiere au ieşit singure din imobil, iar patru au fost evacuate de pompieri.
De asemenea, două persoane au suferit atac de panică, iar o femeie în vârstă de 45 de ani a fost diagnosticată cu arsuri de gradul 1 la antebraţ, fiind transportată la Spitalul Judeţean Constanţa.
ISU Dobrogea a transmis că 11 apartamente din blocul de lângă biserică au fost afectate de incendiu. Astfel, patru apartamente au fost afectate de incendiu şi de fum, iar şapte apartamente, numai de fum. De asemenea, latura dinspre biserică a faţadei blocului a fost afectată de flăcări.
Totodată, construcţia de lemn,  pe o suprafaţă de 500 de metri pătraţi, a ars complet.
Incendiul a fost cauzat de un scurtcircuit electric.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.