Mai multe gospodării şi locuinţe din sudul litoralului au fost inundate, vineri după-amiază, în urma unei ploi torenţiale, iar trei copaci au căzut pe mai multe autoturisme în Neptun şi Jupiter, fără a fi înregistrate victime.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, pompierii au fost solicitaţi să intervină, vineri după amiază, atât pentru a scoate apa din unele gospodării, cât şi pentru îndepărtarea unor copaci căzuţi pe maşini, unele intervenţii având loc în staţiuni din sudul litoralului.
 
Astfel, în staţiunea Neptun un copac a căzut pe trei autoturisme şi un alt copac a fost dărâmat de vânt pe un alt autoturism parcat în faţa unui hotel. O intervenţie similară a avut loc şi în Jupiter, unde un copac căzut a avariat două autoturisme. 
 
De asemenea, pompierii au intervenit pentru a îndepărta apa din mai multe locuinţe şi gospodării din Mangalia, dar şi dintr-un magazin din acelaşi municipiu. 
 
Au mai fost inundate un magazin din Jupiter, o casă din Saturn, alta din Neptun, o stradă din Venus, o locuinţă din Cotu Văii şi un garaj din 2 Mai.
 
Pompierii au intervenit la o casă inundată din Mangalia, în care se afla o persoană imobilizată la pat. Echipele de la ISU Dobrogea au stabilit că la locul respectiv se aflau şi reprezentanţi ai Regiei Autonome Judeţene de Apă Constanţa, deoarece era o defecţiune la o conductă de apă care nu avea legătură cu fenomenele meteorologică. Persoana imobilizată la pat nu s-a aflat niciun moment în pericol, au precizat reprezentanţii ISU.
 
Pompierii constănţeni au intervenit la un autoturism care a părăsit drumul, a intrat într-un şanţ şi a fost inundat parţial, evenimentul având loc în Cap Aurora, fără a exista persoane rănite.
 
De asemenea, echipele de intervenţie au salvat doi căţei care erau legaţi într-o curte plină cu apă lângă o casă din Eforie.  
 
Judeţul Constanţa s-a aflat, vineri după-amiază, sub avertizări cod galben şi cod portocaliu de vreme rea.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.