Prefectura Constanţa a anunţat, marţi după-amiază, că şapte unităţi de învăţământ îşi modifică scenariile de funcţionare, două dintre acestea trec la scenariul 3, urmând să aibă cursuri exclusiv online, după ce au fost confirmate cazuri în rândul angajaţilor şcolii. De asemenea, alte cinci unităţi de învăţământ intră în scenariul 1, cu prezenţa tuturor elevilor la şcoală în acelaşi timp, după ce începuseră anul şcolar în scenariul 2.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prefectul judeţului Constanţa, George-Sergiu Niculescu, a convocat pe data de 15 septembrie, o şedinţă extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), pentru a supune la vot, în sistem electronic, hotărârea numărul 26 a CJSU Constanţa.

Aceasta prevede ca şapte unităţi de învăţământ să îşi schimbe scenariul de funcţionare, în funcţie de modificările constatate de reprezentanţii ISJ Constanţa şi DSP Constanţa.

Astfel, Grădiniţa cu Program Normal şi Prelungit „Colibri” Constanţa va trece de la scenariu 1, la scenariul 3 (doar pentru grupa mare), până pe data de 28 septembrie, ca urmare a infectării cu virusul SARS-CoV-2 a unui cadru didactic, care a intrat în contact şi cu o parte dintre preşcolari.

De asemenea, Liceul Teoretic „Ovidius” Constanţa va trece de la scenariul 2 la scenariul 3, până pe data de 29 septembrie, după confirmarea a patru cazuri de coronavirus în rândul angajaţilor. Aceştia nu au intrat în contact cu elevii unităţii de învăţământ, doi fiind deja spitalizaţi de săptămâna trecută, alţi doi (personal didactic auxiliar) primind confirmarea seara trecută.

“Cinci unităţi din localitatea Amzacea (Şcoala Generală Nr. 1, Şcoala Generală Nr. 2 General Scărişoreanu, Grădiniţa cu Program Normal Amzacea, Grădiniţa cu Program Normal General Scărişoreanu şi Grădiniţa cu Program Normal Casicea), vor trece de la scenariul 2, la scenariul 1, fundamentarea iniţială nefiind elocventă, în condiţiile unei rate a incidenţei cumulate de 0 în ultimele două săptămâni”, se arată în comunicatul Prefecturii Constanţa.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa va informa unităţile de învăţământ cu privire la modificarea scenariului de funcţionare, iar DSP Constanţa a început anchete epidemiologice la Grădiniţa „Colibri” şi la Liceul Teoretic „Ovidius”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.