Consiliul Local Municipal (CLM) Constanţa a aprobat luni, valoarea şi numărul burselor pentru elevi pentru semestrul întâi al acestui an de învţământ, proiectul fiind aprobat în unanimitate. Săptămâna trecută, o altă şedinţă a CLM pe tema burselor a provocat scandal deoarece proiectul prevedea doar plata celor sociale şi acesta fost respins.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Consilierii locali constănţeni au fost convocaţi luni dimineaţa, într-o şedinţă extraodinară care s-a desfăşurat online, pentru a aproba cuantumul şi valoarea burselor pentru elevi pentru semestru întâi al anului de învăţământ 2020/2021. 
“Proiectul de hotărâre pe care vi-l propunem spre vot stabileşte cuantumul burselor după cum urmează: bursele de performanţă – 1000 de lei pe lună, bursele de merit – 100 de lei pe lună, bursele de studiu – 250 de lei pe lună şi bursele de ajutor social – 250 de lei pe lună”, a anunţat primarul Vergil Chiţac, la începutul şedinţei Consiliului Local.
El a precizat că este vorba de 44 de burse de performanţă, 11.508 - burse de merit,490 burse de studiu şi 3749 burse de ajutor social. 
 
Şedinţa Consiliului Local Municipal de săptămâna trecută pe tema burselor s-a desfăşurat cu scandal. Atunci pe ordinea de zi se afla un proiect pentru alocarea  burselor sociale şi nu şi a celorlalte trei tipuri de burse pentru elevi. Preşedintele Asociaţiei Elevilor din Constanţa, Sabina Spătariu, a anunţat că va fi făcută plângere penală tuturor consilierilor care vor vota proiectul, iar primarul municipiului Constanţa, Vergil Chiţac, i-a transmis că s-ar putea alege ea cu plângere penală pentru presiune înaintea unui vot. În cele din urmă proiectul privind acordarea burselor sociale nu a fost aprobat, după ce consilierii USR-PLUS şi PSD au votat fie împotrivă, fie s-au abţinut.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.