Consiliul Local Sector 1 a adoptat în şedinţa de lui bugetul pe anul 2024, preluarea în administrare a Străzii Turda şi a Bulevardului Laminorului, pentru a le asfalta şi moderniza, şi refacerea faţadei Blocului O din Calea Griviţei nr. 399, anunţă Primăria. Primarul Clotilde Armand afirmă că adoptarea acestor proiecte de către majoritatea din Consiliul Local Sector 1 s-a făcut la presiunea cetăţenilor care au fost prezenţi astăzi în sala de şedinţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Consiliul Local Sector 1 a adoptat în şedinţa de astăzi proiecte importante pentru reconstruirea şi dezvoltarea Sectorului 1: bugetul pe anul 2024, preluarea în administrare a Străzii Turda şi a Bulevardului Laminorului, pentru a le asfalta şi moderniza, şi refacerea faţadei Blocului O din Calea Griviţei nr. 399. Primarul Clotilde Armand consideră că adoptarea acestor proiecte de către majoritatea din Consiliul Local Sector 1 s-a făcut la presiunea cetăţenilor care au fost prezenţi astăzi în sala de  şedinţă”, se arată într-un comunicat al Primărie Sector 1. 

”Oricât ar încerca, un lucru e sigur: Nu ne pot opri atunci când avem comunitatea locală alături de noi! Nu pot stopa dezvoltarea acestui sector! Cetăţenii au învins astăzi opoziţia îndârjită a majorităţii PNL-PSD. Au venit în Consiliul Local Sector 1 şi şi-au spus punctul de vedere. În faţa argumentelor şi a evidenţei, consilierii PNL-PSD au votat aceste proiecte esenţiale pentru Sectorul 1. Este victoria cetăţenilor împotriva politicienilor PNL-PSD care au o singură misiune în Consiliul Local, să respecte ordinele gradaţilor din conducerea partidelor: «Blocaţi-o pe Clotilde Armand!». Sunt disperaţi pentru că au văzut rezultatele sondajelor de opinie, iar PNL şi PSD au căzut grav în Capitală”, a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Potrivit primăriei, ”adoptarea bugetului pentru acest an permite derularea marilor proiecte de investiţii ale administraţiei locale a Sectorului 1: modernizarea şi asfaltarea străzilor, construirea de noi corpuri pentru şcoli şi licee, reabilitarea pieţelor, finanţarea spitalelor şi a unităţilor de învăţământ din Sectorul 1, plata celor mai mari burse şcolare din România etc”. 

”Totodată,  în şedinţa de astăzi a fost aprobat proiectul de hotărâre pentru finanţarea de către Primăria Sectorului 1 a refacerii faţadei Blocului O din Calea Griviţei nr. 399. Acest imobil, aflat la intersecţia Bulevardului Ion Mihalache cu Calea Griviţei, este un reper  de arhitectură pentru anii 1960-1965. Blocul are 13 etaje, un acoperiş tip fluture şi are nevoie urgentă de intervenţia primăriei, pentru că din faţadă se desprind în mod repetat bucăţi de tencuială care au avariat maşinile parcate din zonă şi pun în pericol siguranţa trecătorilor”, arată comunicatul.

Investiţia se va realiza pe baza unui protocol de colaborare pe care îl vom încheia cu asociaţia de proprietari din Blocul O din Calea Griviţei nr. 399, după obţinerea acordului Consiliului General al Municipiului Bucureşti. Primăria Sectorului 1 va finanţa refacerea faţadei blocului, pentru ca aceasta să nu mai fie un pericol pentru cetăţenii care tranzitează zona, iar imobilul să capete un aspect urbanistic plăcut şi va finanţa creşterea performanţei energetice al acestuia prin înlocuirea ascensorului învechit şi prin utilizarea unor instalaţii de producere a energiei regenerabile.

De asemenea, au mai fost aprobate astăzi proiectele de hotărâre prin care se solicită Consiliului General al Municipiului Bucureşti acordul pentru transmiterea străzii Turda şi Bulevardului Laminorului în administrarea Sectorului 1, pentru a le reabilita şi moderniza.

Proiectul administraţiei locale a Sectorului 1 presupune asfaltarea şi resistematizarea celor două străzi pe care le cerem în administrare, precum şi lărgirea arterelor pentru fluidizarea traficului, mai multe spaţii verzi şi mai multe locuri de parcare.

“Îi aştept în continuare pe locuitori să fie alături de noi pentru a reconstrui Sectorul 1, cu toată opoziţia coaliţiei toxice PNL- PSD. Să vină şi să vadă cum se desfăşoară şedinţele Consiliului Local şi să-i întrebe pe consilierii locali de ce votează împotriva comunităţii”, a mai precizat edilul Clotilde Armand.

 

   

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.