Consilierii locali braşoveni au votat acordarea unor facilităţi fiscale firmelor ospitalităţii, respectiv reducere, anul viitor, a taxei pentru activităţile economice din domeniul alimentaţiei publice şi a taxei pentru ocuparea domeniului public pe care o plătesc în cazul terasele.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Viceprimarul municipiului Braşov, Flavia Boghiu, a declarat, miercuri, că taxa de autorizare a activităţilor din alimentaţie publică a fost redusă cu 60%, iar pentru taxa de ocupare a teraselor, reducerile sunt de 60% pentru sezonul rece, respectiv 40% în sezonul cald.
 
Astfel, conform hotărârii votate în Consiliului Local, în anul 2022, taxa pentru eliberarea sau vizarea anuală a autorizaţiei privind desfăşurarea unor activităţi de alimentaţie publică va fi redusă cu 60 de procente, indiferent de suprafaţa ocupată. 
 
„De exemplu, pentru o unitate de alimentaţie publică sub 500 de mp, taxa pentru zona A ar trebui să fie de 2.823 de lei/an. În urma deciziei Consiliului Local de luni, firmele din această categorie vor plăti, în anul 2022, suma de 1.129,2 lei. În cazul societăţilor comerciale care deţin spaţii mai mari de 500 de mp, taxa ar fi trebuit să fie, de exemplu, de 6.209 lei/an (în zona A), însă în urma reducerii cu 60%, aceasta are valoarea de 2.483,6 lei”, informează, miercuri Primăria Braşov. 
 
În cazul agenţilor economici cu terase, reducerile adoptate de Consiliul Local fac ca în sezonul de vară (1 mai - 31 octombrie), taxa pentru ocuparea domeniului public în zonele A şi B, pentru anul 2022, să fie de 1,5 lei/mp pe zi, faţă de 2,5 lei/zi, iar pentru zonele C şi D, de 0,72 lei/mp pe zi, faţă de 1,2 lei/mp/zi.
În sezonul de iarnă (1 noiembrie – 30 aprilie), taxa percepută teraselor pentru ocuparea domeniului public în zonele A şi B în 2022 va fi de de 1 leu/mp pe zi, faţă de 2,5 lei/mp/zi, iar în zonele C şi D, de 0,48 lei/mp pe zi, faţă de 1,2 lei/mp/zi.
 
În Poiana Braşov, taxa pentru terase va fi de 0,48 lei/mp pe zi în perioada 15 martie – 30 aprilie şi 01 noiembrie – 15 decembrie şi de 0,72 lei/mp pe zi, în perioada 1 mai – 31 octombrie. Cuantumul stabilit în luna martie, înainte de aplicarea reducerii, era de 1,2 lei/mp pe zi., menţionează sursa citată
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.