Aleşii din Consiliul Judeţean Prahova au aprobat, vineri, reducerea organigramei aparatului propriu al instituţiei cu 101 posturi, decizie luată la propunerea noului preşedinte al CJ Prahova, liberalul Iulian Dumitrescu. Adoptarea hotărârii în ziua cu cele mai mari reduceri de preţuri de către retailerii din comerţ a fost prezentată de instituţie şi de preşedintele acesteia drept "reducere de Black Friday".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Consiliul Judeţean Prahova a aprobat, la propunerea preşedintelui Iulian Dumitrescu (PNL), reducerea cu 101 posturi a aparatului propriu al administraţiei publice judeţene. Începând cu data de 1 ianuarie 2021, Consiliului Judeţean Prahova va avea, în aparatul propriu, un număr de 146 de posturi, faţă de 247 câte sunt în prezent”, a anunţat, vineri, într-un comunicat de presă, Consiliul Judeţean Prahova.

Potrivit instituţiei, posturile din noua organigramă vor fi ocupate "conform prevederilor legale, pe bază de concurs”, iar în urma concedierilor se va face o economie de 12 milioane de lei anual.

Decizia de desfiinţare a celor 101 posturi a fost prezentată de către CJ Prahova drept "reducere de Black Friday”, iar preşedintele Iulian Dumitrescu a şi făcut o postare pe pagina sa de Facebook în acest sens.

"Aşa cum era de aşteptat, consilierii judeţeni PSD şi PPUSL nu au participat la vot”, a scris Iulian Dumitrescu pe Facebook.

Fostul preşedinte al CJ Prahova Bogdan Toader (PSD), care este şi consilier judeţean, a afirmat că decizia este una "eminamente politică”. El a acuzat că, pe de o parte, se desfiinţează posturi şi se fac concedieri, iar în acelaşi timp se fac transferuri din alte instituţii publice la Consiliul Judeţean.

"Nu am dat nici un vot împotrivă, nici un vot pentru. Noi nu am participat la vot pentru că nu considerăm că este bine fundamentată şi bine analizată această decizie, mai ales când vedem că sunt transferaţi oameni în Consiliul Judeţean în ultima perioadă, deşi se urlă din toţi plămânii că, vai Doamne, bugetul este grevat de multitudinea de angajaţi a Consiliului Judeţean. Dacă sunt atât de mulţi de ce transferăm alţii?”, a declarat Bogdan Toader pentru News.ro.

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Iulian Dumitrescu, a anunţat că urmează desfiinţarea a două direcţii ale Consiliului Judeţean, acestea însumând alte 164 de posturi, şi evaluarea celorlalte structuri şi instituţii ale administraţiei publice din judeţ.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.