Consiliul Judeţean Prahova a semnat un contract pentru elaborarea unui studiu de fezabilitate privind extinderea unui drum judeţean cunoscut în zonă sub denumirea "Transbai", tronson cu o lungime de peste 80 de kilometri, care ar urma să traverseze golul alpin al Munţilor Baiului, în zona de nord a judeţului Prahova. În prezent în zonă se circulă, pe câteva zeci de kilometri, pe un drum folosit în special de iubitorii de offroad, care face legătura între Azuga, Buşteni şi comuna Valea Doftanei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate al obiectivului de investiţii "Modernizarea, reabilitarea şi extinderea traseului Azuga - Buşteni - Gura Vitioarei, prin accesibilizarea golului alpin Munţii Baiului” include reabilitarea mai multor drumuri judeţene şi a fost semnat luni, pentru suma de 3.326.930,60 lei cu TVA, dintre care 2.610.616,05 lei din fonduri nerambursabile în cadrul Programului Operaţional Asistenţă Tehnică (POAT) 2014-2020, anunţă, marţi, într-un comunicat de presă, Consiliul Judeţean Prahova.
 
Traseul drumului care va trece prin Munţii Baiului va avea o lungime de peste 88 de kilometri şi va conecta şapte oraşe şi comune din zona de nord a judeţului Prahova: Azuga, Buşteni, Valea Doftanei, Bertea, Aluniş, Vărbilău şi Gura Vitioarei. 
 
Drumul va pleca din oraşul Azuga, traversând golul alpin Munţii Baiului până în localitatea Trăisteni şi continuând pe DJ 102I (Trăisteni– Teşila), DJ 101T (Teşila – Vărbilău), DJ 102 (Vărbilău – Poiana Vărbilău) şi DJ 100G (Poiana Vărbilău – Gura Vitioarei), până în comuna Gura Vitioarei.
 
"Finalizarea lucrărilor de modernizare, reabilitare şi extindere va asigura un traseu format din mai multe tronsoane de drumuri judeţene ce vor corespunde din punct de vedere tehnic standardelor europene în vigoare privind siguranţa rutieră, marcaje rutiere, indicatoare de circulaţie, precum şi amenajarea curbelor şi pantelor, contribuind la siguranţa şi confortul în trafic al utilizatorilor. Studiul de fezabilitate va fi realizat de asocierea de firme SC Total Road SRL şi SC Beta Cops SRL, iar durata de elaborare este de 180 de zile”, precizează Consiliul Judeţean Prahova.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.