Consiliul General al Municipiului Bucureşti a respins joi darea în plată a unei suprafeţe de teren de 15.000 de metri pătraţi din Cartierul Francez.către omul de afaceri Costel Constanda în schimbul celor 115 milioane de euro pe care municipalitatea îi datorează în baza unei sentinţe judecătoreşti definitive. Consecinţa deciziei de joi este blocarea conturilor Primăriei începând din 3 august, după cum a anunţat Gabriela Firea. Firea acuză că PNL că a votat împotrivă, USR s-a abţinut, iar PMP că a lipsit ”cu desăvârşire” de la vot.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - ”Nu le pasă că noi de săptămâna viitoare nu vom mai putea face nicio plată în beneficiul bucureştenilor. Au votat ori cu butonul abţinere, ori nu şi-au exercitat dreptul de vot, ori, cum este cazul grupului PMP, nu a participat la şedinţă. Culmea, chiar grupul PMP, aşa cum spuneam, urmaşii domnului Băsescu. Liderul grupului PNL, domnul Bujduveanu, a votat împotrivă. Ca să ştie toată lumea ce face PNL-ul în municipiul Bucureşti. Vor vrea voturi. Voturi pentru ce? Voturi împotriva bucureştenilor. Iar consilierii generali USR s-au abţinut: Ivan Florin, Ana Ciceală, Cosmin Smighelschi, Alexandru Gâdiuţă, Florin Grigorescu. Grupul PSD a votat şi de asemenea doar cei prezenţi care au fost prezenţi din grupul ALDE pentru că am avut şi absenţe. PSD, ALDE au votat, PNL şi USR, nu, iar PMP a lipsit cu desărvârşire. Cam ăsta este respectul pe care îl arată consilierii generali bucureştenilor”, a declarat Fires după vot,

ŞTIREA INIŢIALĂ - Primarul general, Gabriela Firea, a vorbit, miercuri seară, la Antena 3, depre blocarea conturilor Primăriei în 3 august, dacă nu se rezolvă problema cu datoria pe care municipalitatea o are la familia Constanda.

Firea a precizat că suma de 115 milioane de euro a fost eşalonată şi, înainte de debutul pandemiei, s-au achitat 20 de milioane de euro.

”A venit pandemia, a trebuit ca toate resursele noasre bugetare să meargă către sănătate, nu am mai putut plăti, avem şi foarte multe datorii, atunci avocaţii domnului Constanda ne-au propus să facem o dare în plată – 15.000 de metri pătraţiîn Cartierul  Francez, proprietatea municipiului Bucureşti. (...) Am mers în Consiliul General acum două săptămâni cu acest proiect, era nevoie de un vot de două treimi, nu am obţinut votul necesar. Astăzi am avut din nou şedinţă a Consiliului General, am revenit şi am informat consilierii că este o hotărâre definitivă şi irevocabilă, nu o putem contesta, trebuie doar să o punem în practică. Nu s-a obinut votul necesar şi am convocat şedinţă extraodinară de îndată pentru mâine la ora 10.00 în speranţa că domnii şi doamnele consilieri generali vor vota. Dacă nu, noi vom avea, de luni de la prânz, conturile blocate, nu vom mai putea plăti nimic”, a afirmat Gabriela Firea.

Aceasta a precizat că ”se blochează Capitala”, întrucât nu vor mai putea fi făcute niciun fel de plăţi.

”Nu avem de unde să dăm 115 milioane de euro, banii noştri sunt foarte puţini şi sunt drămuiţi, deşi Bucureştiul controbuie cu 35% la PIB primim înapoi doar 0,6%. Deci, nu sunt aceşti bani”, a mai declarat Firea.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.