Consiliul General al Municipiului Bucureşti a înfiinţat Comisia Specială de Monitorizare a Companiilor Municipale, care va evalua activitatea acestora şi îndeplinirea obiectivelor de către aceste companii. Consilierii generali PNL au cerut pentru această comisie un mandat de doi ani, astfel încât să poată fi accelerat "procesul de lichidare a companiilor municipale ilegale".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Pentru a asigura o gestiune judicioasă, corectă, transparentă şi eficientă a bunurilor, banilor şi serviciilor bucureştenilor, la iniţiativa Partidului Naţional Liberal, în cadrul Consiliului General al Municipiului Bucureşti a fost înfiinţată Comisia Specială de Monitorizare a Companiilor Municipale. Consilierii generali PNL care vor reprezenta interesele bucureştenilor în această comisie sunt: Andrei Badiu, jurist, Diana Mardarovici, economist", arată reprezentanţii PNL Bucureşti, într-un comunicat de presă.

Mandatul cerut de consilierii generali PNL pentru această comisie este scurt, de doi ani, "astfel încât să putem accelera procesul de lichidare a companiilor municipale ilegale şi pentru a fundamenta bune practici în gestionarea banilor publici".

"Libertatea pieţelor este unul dintre pilonii dezvoltării economice durabile. Partidul Naţional Liberal va evalua riguros şi responsabil activităţile curente şi cele precedente ale Companiilor Municipale pentru a oferi bucureştenilor servicii de calitate, cu un cost corect. Nu vom accepta risipa banilor munciţi de contribuabili pentru a susţine vieţile de lux ale directorilor acestor companii. Cea mai rapidă soluţie posibilă pentru a desfiinţa companiile municipale ilegale a fost deja iniţiată prin numirea noilor reprezentanţi în Adunările Generale ale Acţionarilor şi înfiinţarea Comisiei Speciale de Monitorizare a Activităţii Companiilor Municipale. Nu irosim nicio zi pentru a duce la îndeplinire promisiunea făcută bucureştenilor”, a declarat Andrei Badiu, preşedinte propus al Comisiei de Monitorizare a Activităţii Companiilor Municipale.

Conform sursei citate, obiectivele Comisiei speciale sunt:

- Analizarea activităţii economice a societăţilor comerciale înfiinţate în subordinea Consiliului General al Municipiului Bucureşti sau unde acesta este acţionar;

- Evaluarea îndeplinirii obiectivelor pentru care au fost înfiinţate societăţile comerciale aflate în subordinea Consiliului General al Municipiului Bucureşti, acolo unde astfel de obiective au fost trecute în notele de fundamentare care au stat la baza hotărârilor de înfiinţare a societăţilor;

- Evaluarea activităţii de management a membrilor Consiliului de Administraţie numiţi de Adunarea Generala a Acţionarilor;

- Asigurarea transparenţei faţă de Consiliul General al Municipiului Bucureşti în legătură cu desfăşurarea activităţii economice, a societăţilor comerciale înfiinţate în subordinea Consiliul General al Municipiului Bucureşti sau unde acesta este acţionar şi în legătură cu situaţia juridică a acestor companii. În acest sens comisia specială înfiinţată va solicita de la organele de conducere a acestor companii rapoarte, situaţii financiare anuale sau intermediare (trimestriale, semestriale), situaţii legate de execuţia bugetară a fondurilor de care dispun companiile, precum şi orice alte documente ce ţin de activitatea economică şi juridică a acestor societăţi;

- Asigurarea unui cadru unitar de funcţionare din punct de vedere economic şi juridic a societăţilor comerciale înfiinţate în subordinea Consiliului General al Municipiului Bucureşti sau unde acesta este acţionar.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.