Echipa consilierior locali USR Sector 6, împreună cu viceprimarii Alexandru Gâdiuţă şi Mihaela Ştefan, au depus proiectul de hotărâre prin care solicită Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) acordul în vederea declanşării procedurii de expropriere pentru loturile de teren din Parcul Grozăveşti, care au fost retrocedate şi sunt în pericol să fie betonate şi transformate în zone de blocuri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Parcul Grozăveşti a fost martorul unor evenimente controversate în ultimii 20 de ani, care aveau ca scop ciopârţirea şi împărţirea acestui loc de recreere. În anul 2005, o bucată mare de 5 hectare din cele 8 ale parcului a fost retrocedată abuziv de primarul de atunci, Cristian Poteraş, care a fost ulterior condamnat cu executare în 2015 pentru mai multe retrocedări ilegale, mai arată comunicatul de presă al USR.

„Proiectul depus astăzi reprezintă un pas semnificativ în lupta pentru recuperarea şi protejarea acestui spaţiu verde valoros pentru comunitate”, a explicat viceprimarul USR Sector 6 Mihaela Ştefan, potrivit sursei citate.

Reprezentanţii USR reamintesc că, în anul 2014, Fundaţia Olimpică Română, împreună cu omul de afaceri Ion Ţiriac, au manifestat interesul de a construi două patinoare pe terenul respectiv, dar planurile nu s-au materializat. În anul 2015, terenul a fost preluat de către Serviciul Român de Informaţii (SRI), care a avut intenţia de a construi un spital. În anul 2019, o parcelă mare de 3,5 hectare din parc a fost achiziţionată prin licitaţie de la Piraeus Bank, cu doar 2 milioane de euro.

„Este interesant faptul că a fost doar un singur cumpărător participant la licitaţie, iar celelalte parcele retrocedate din parc şi-au schimbat proprietarii în acelaşi an”, mai indică sursa menţionată.

În luna august a anului 2022, viceprimarul USR Mihaela Ştefan şi consilierul local Cătălin Volintiru s-au întâlnit cu reprezentanţii organizaţiei „Pentru locuri de joacă şi spaţii verzi în Grozăveşti” şi cu mai mulţi membri ai societăţii civile pentru a discuta paşii următori în eforturile de recuperare a Parcului Grozăveşti.

Reprezentanţii USR Sector 6 subliniază că „îşi respectă angajamentul făcut faţă de comunitate şi continuă misiunea de a asigura un viitor mai bun pentru locuitorii sectorului, prin crearea şi conservarea spaţiilor verzi”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.