Conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Arad solicită Guvernului să ia măsuri pentru a descentraliza agricultura, pentru ca o parte dintre atribuţii să ajungă la liderii judeţeni, care ar fi mai competenţi în a rezolva problemele fermierilor ce ”practică o agricultură de subzistenţă”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele CJ Arad, Iustin Cionca, a declarat, luni, în urma unei dezbateri publice pe teme de agricultură, la care au participat numeroşi fermieri, că cere Guvernului să ia măsuri pentru a descentraliza acest sector al economiei.

"Daţi-ne agricultura la Consiliul Judeţean şi lucrurile vor merge mai bine decât acum!”, a transmis Cionca, prin intermediul jurnaliştilor, Guvernului României, arătând că se adresează ”autorităţilor de la Bucureşti, indiferent de culoarea politică”.

”Ca preşedinte de consiliu judeţean, mă interesează să pot fi mai eficient pentru agricultori, dar din păcate nu ni s-au dat competenţe multe. Eu vin dintr-o zonă a judeţului unde agricultura este extrem de importantă, cunosc foarte bine şi agricultorii performanţi şi îi cunosc şi pe foarte foarte mulţi dintre cei care practică o agricultură de subzistenţă. Ştiu cu ce probleme se confruntă şi cred că soluţii există”, a spus Cionca.

Preşedintele CJ Arad a precizat că aşteaptă de la viitorul guvern ”să transfere competenţe de la Bucureşti în judeţe”.

"Am constatat că există o frică a centrului faţă de teritoriu, o teamă de descentralizarea reală. De exemplu, nu ştim nici astăzi care este rolul Camerei Judeţene, dar ni se transmit semnale că se vrea transformarea ei în Direcţie Agricolă, care a fost desfiinţată la un moment dat şi acum se încearcă reînfiinţarea ei. Dacă se vor da competenţe sporite Consiliului Judeţean, vom reuşi să facem lucrurile mult mai bine decât se întâmplă acum, şi nu numai în Arad, ci peste tot în ţară”, a mai spus Cionca, arătând că peste 70% din suprafaţa terenului din judeţ este agricolă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.