Compania Veolia Energie Prahova a anunţat că reziliază, înainte de termen, contractul în baza căruia furnizează agent termic în sistem centralizat în municipiul Ploieşti, oficialii companiei invocând „pierderi financiare importante înregistrate lunar” şi reclamând că „dezechilibrul financiar” este cauzat de „neîndeplinirea obligaţiilor contractuale de către autorităţile locale”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Veolia Energie Prahova a anunţat miercuri că reziliază contractul de delegare prin concesiune în baza căruia asigură serviciul de alimentare cu energie termică în municipiul Ploieşti. 
„Rezilierea înainte de  termen nu va avea niciun impact asupra ploieştenilor, în ceea ce priveşte furnizarea apei calde şi a căldurii pe parcursul iernii care urmează. În ciuda pierderilor financiare importante înregistrate lunar, Veolia Energie Prahova va asigura continuitatea furnizării cu apă caldă şi încălzire către ploieşteni, cu mult peste cele 90 de zile stabilite contractual, încetarea contractului având loc abia la data de 31.03.2022, când sezonul rece va fi închis legal”, a transmis compania într-un comunicat de presă. 
 
Oficialii Veolia justifică decizia invocând pierderi financiare  şi sincope în asigurarea de către autorităţile locale a plăţilor subvenţiei pentru agent termic.
 
„Decizia vine în contextul conjugat al deteriorării accelerate a situaţiei financiare a concesiunii reţelei de încălzire, al unui tarif care nu acoperă nici pe departe costurile furnizării serviciului public şi al creşterii masive a preţurilor la gaze la nivel mondial, toate acestea plasând furnizorul de apă caldă şi căldură într-o situaţie nesustenabilă. Dezechilibrul financiar se datorează neîndeplinirii obligaţiilor contractuale de către autorităţile locale, inclusiv neplata la timp a subvenţiei datorate sau neaprobarea la timp a ajustării tarifare cuvenite”, precizează sursa citată. 
Veolia menţionează că a informat autorităţile locale despre această decizie miercuri dimineaţă, în conformitate cu clauza contractuală de reziliere.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.