Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunţat, marţi seară, că se analizează în Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă posibilitatea ca, în Bucureşti, activitatea angajatorilor să înceapă la ore diferite, pentru a reduce aglomeraţia de la metrou. 600.000 de persoane circulă, zilnic, cu garniturile de metrou.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Pentru a reduce aglomeraţiile în staţiile de metro analizăm în Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă propunerea de a începe programul la ore diferite”, a spus, marţi seară, în şedinţa de Guvern, ministrul de Interne, Marcel Vela.

La rândul său, premierul Ludovic Orban a afirmat că se poate începe treptat, de la 7 la 10.

”Atenţie, asta trebuie căutate arealurile, pe anumite rute de deplasare, astfel încât să reducem aglomeraţia. Unele să înceapă la 7 dimineaţa, altele la 8, altele la 9, altele, care pot şi nu le este afectată activitatea, să începă la 10 dimineaţa. La fel, încetarea programului  să se facă la intervale orarediferite să putem să splităm fluxurile , pentru a reduce aglomeraţia.”, a declarat Orban.

Potrivit acestuia, ”periclul de contaminare se reduce cu cât numărul de persoane este mai mic, pentru că permite păstrarea distanţei”.

Zilnic, 600.000 de persane circulă în Capiutală cu garniturile de metrou.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.