Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Maramureş propune declararea stării de alertă în judeţ, în condiţiile în care trei operatori de salubritate au anunţat că nu mai au platforme în care să depoziteze deşeurile colectate în zeci de localităţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Membrii CJSU Maramureş au votat, luni, în unanimitate, propunerea privind declararea stării de alertă în judeţ. În şedinţă, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş a prezentat analiza de risc privind situaţia legată de gestionarea deşeurilor, iar membrii CJSU au formulat propunerea privind declararea stării de alertă, a declarat, pentru News.ro, purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureş, Dan Buca. 
 
Conform acestuia, autorităţile din judeţ aşteaptă acordul autorităţilor centrale pentru a declara starea de alertă şi a propune un plan de măsuri în vederea depăşirii impasului cu care se confruntă judeţul în ceea ce priveşte gestionarea fracţiei umede a deşeurilor. 
 
Autorităţile din judeţul Maramureş au convocat şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în care s-a propus declanşarea stării de alertă, după ce trei firme de salubritate care asigură acest serviciu în 49 de localităţi au anunţat că nu mai au unde să depoziteze deşeurile care constituie fracţie umedă.
 
"Este vorba despre trei operatori economici care colectează deşeuri menajere din judeţ si care nu mai pot asigura colectarea fracţiei umede la nivelul a 31 de localităţi din zona 1 a judeţului, respectiv 18 localităţi din zona 2”, declara, săptămâna trecută, purtătorul de cuvânt CJSU Maramureş, Dan Buca.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.